datorniciGuvernul rus propune ca datornicilor sa le fie refuzate serviciile publice, daca acestia inregistreaza creante la plata pensiei alimentare, amenzi, taxe și impozite, sau plata daunelor cauzate în urma comiterii unei infracțiuni. În acest sens, oficialii guvernului rus au pregătit un amendament la proiectul de lege privind ”Procedura de executare”, scrie „Vedomosti”.

Lista serviciilor publice, accesul la care va fi blocat pentru datornici va rămâne la discreția Guvernului. Cele mai accesate servicii publice sunt procurarea unui pasaport sau permis de conducere, gradinita sau scola copilului, pensie etc. Amendamentul la Legea Procedurii executarii silite a fost aprobat în sedinta Guvernului rus pe 23 mai. Initiatorii actului legislativ cred ca adoptarea acestui amendament va încuraja debitorii sa ramburseze datoriile existente în cadrul procedurii de executare silita.

Amendamentul la Legea procedurii executarii silite trebuie sa treaca de paramentarii din Duma de Stat.

Aceasta este o decizi inumana, dar necesară, a declarat un membru al Comitetului Constituional din Duma de Stat:” Avem un numar urias de datornici, și cu ei trebuie sa facem ceva”, a spus Vladimir Ponejevski.

În Rusia, în luna martie, erau declansate 70 de milioane de proceduri de executare silită, care vizau 25-30 de milioane de persoane.

Aceasta nu este prima initiativa de acest fel impotriva datornicilor din Rusia. Astfel, cetateanul care inregistreaza datorii la stat, are interdictie de iesire din tara și i se suspenda permisul de conducere.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Încarc...

Related Posts

2 Responses to Ce alte metode de ”tortură” a datornicilor se mai inventează în Rusia

  1. yehudy spune:

    viitorul suna bine: serviciile secrete ruse deja exacerbeaza nemultumirea cetateanului rus, in 2017 putin va pierde puterea in urma unei lovituri de stat cum a fost in romania in 1989 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top