Ce pensie va avea Putin?

1:48 pm, 14 august 2014 • de Niciun comentariu

vladimir-putinRespingerea de către Putin a planului de acumulari private de pensii în Rusia, pentru contribuabilii obișnuiți, nu va afecta bunăstarea conducerii ruse. De la 1 septembrie, oficiali ruși vor avea salariile mărite, concomitent cu creşterea cuantumului pensiiilor la care vor avea dreptul în viitor, scrie RBC.

Astfel, după pensionare, președintele rus Vladimir Putin poate conta pe o plată lunară de 536.000 de ruble (11.630 de euro). O recompensă similară îi aşteaptă şi pe ocupanţii scaunului de premier al Guvernului, cum este cazul lui Dmitri Medvedev. În plus, din moment ce foștii președinți intră sub incidența unei legi speciale, pe lângă pensie Putin va mai beneficia şi de 75% din remunerația unui preşedinte de ţară în funcţie.

În prezent, salariul lui Putin este de 715.000 ruble pe lună (14.700 euro).

Şi salariul premierului Dmitri Medvedev va fi mărit la 570.000 de ruble (11.780 euro). Toţi predecesorilor săi aflaţi la pensie vor încasa lunar între 313,5-427,5 mii de ruble (6,470-8.820 euro).

75% din salariul premierului va reprezenta remuneraţia şefilor ambelor camere ale parlamentului Consiliul Federației și Duma de Stat.

Şi salariile ministeriale cresc, fiind de la 1 septembrie de 420 de mii de ruble (8.680 euro). Astfel, pensia unui fost ministru, după majorarea salariilor din septembrie, va fi calculată în intervalul a 1.180 de euro până la 1.860 de euro.

Pensii similare vo ridica și deputaţii, egali in rang cu miniștrii federali.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Încarc...

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top