putin crimeea2Joi, președintele Rusiei, Vladimir Putin, care a sosit împreună cu deputații Dumei de Stat în Crimeea, era așteptat cu un discurs memorabil, un discurs program. Momentul era de mare importanță, Putin fiind în fața unor decizii importante pe care lumea le aștepta.

Va continua să sprijine separatiștii din estul Ucrainei sau va retrage această susținere? Nu era exclus chiar să anunțe o invazie militară fățișă în Ucraina, la care insistă de mai mult timp cea mai radicală parte a elitei ruse. Își va întoarce Rusia spatele la Occident, după sancțiuni, și dacă da, pe ce cale de dezvoltare va trebui să meargă”, se întreabă editorialistul Die Welt, Iulia Smirnova .

Nu întâmplător toate aceste intrebari: într-un sistem politic în care toate deciziile importante sunt luate de o singură persoană, toți ochii sunt axați tocmai pe acest omPutin.

Cu toate acestea, Putin nu a vrut sau nu a putut oferi răspunsuri la toate aceste întrebări. Oricare dintre raspunsuri purta anumite riscuri. In plus, stapanul Kremlinului a refuzat în mod neașteptat producțiile televizate cu participarea sa: transmisiunea TV in direct de la întâlnirea cu membrii Dumei de Stat fiind anulata.

Într-adevăr, discursul lui Putin nu a fost deloc programatic: declarațiile lui nu au dezvaluit nimic despre ce strategie a ales liderul rus în conflictul din Ucraina. Putin a declarat Ucraina este împotmolita într-un haos sângeros si ca Rusia va face tot ceea ce depinde de ea pentru a pune capăt conflictului. A vorbit despre dezvoltarea infrastructurii și a complexului turistic din Crimeea a promis peninsulei 700 de miliarde de ruble din bugetul federal până în 2020, apoi a anunțat crearea unei forțe militare separate în Crimeea.

Putin a refuzat sa zdrangane retoric din arme.

Avem nevoie cu calm, demnitate și în mod eficient sa ne ocupam de ridicarea tarii, fara sa ne îngrădim de restul lumii, fără a pierde legătura cu partenerii noștri dar, de asemenea, sa nu le permitem să se comporte cu dispreț sau de pe pozitie de superioritate cu noi. Societatea rusa trebuie să se consolideze și să se mobilizeze, dar nu pentru război„, a spus Putin.

Se pare Putin vrea ca totul se reintre pe vechiul fagas, iar Occidentul sa uite despre anexarea Crimeei„, comenteaza Smirnova. Astfel, Putin vrea să satisfacă cerințele tuturor părților.”

Scopul lui este sa ramana la putere, dar strategie pe termen lung pentru acest lucru nu are. El nu a oferit răspunsurile pe care lumea le aștepta. Politica sa este cea a lasatului pe voia sortii. Această abordare a făcut posibilă tragedia aeronavei din Malaezia, doborata de separatistii din estul Ucrainei.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Încarc...

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top