Crimeea e a nostraPartidul „Yabloko” are un program pentru a scoate Rusia din criză și de a rezolva conflictul cu Ucraina – dar fără întoarcerea imediata a Crimeei sub controlul Kievului, a declarat Emilia Slabunova, președintele partidului, in cadrul unei emisiuni în direct la Russkaia Slujba Novostei.

„Nu vom retroceda pur si simplu Crimeea, noi spunem că avem nevoie sa rezolvam civilizat situatia care s-a dezvoltat în legătură cu anexarea peninsulei”, – a spus Slabunova.

„Yabloko” și candidatul la președinție din partea partidului Grigori Iavlinski vor cere convocarea unei conferințe internaționale cu privire la statutul Crimeei și organizarea unui alt referendum, care ar împaca toate părțile implicate.

În decembrie 2014, la reuniunea Consiliului Federal „Yabloko”, liderul de atunci al partidului Serghei Mitrohin a formulat poziția „Yabloko” vizavi de Crimeea. „Mare parte a cetățenilor sunt convinsi că au obtinut Crimeea. Noi vorbim despre anexarea, nu alipirea Crimeei, pentru ca nimeni în lume nu recunoaste „alipirea” pe care am facut-o. În cazul Crimeei trebuie sa vorbim despre o „anexare nelegitima”, – a spus politicianul.

„Oamenii superficiali cred ca noi vrem să retrocedam Crimeea ucrainenilor. Dar este populist și  greșit, o asemenea decizie va conduce la un război civil în Crimeea. Este necesar să se organizeze un referendum, nu așa cum a fost: .. fără mass-media libere, fără observatori, fără recunoașterea Ucrainei. Sa efectuam un referendum legitim si civilizat este cea mai grea sarcina. Ucraina ar trebui să fie de acord”- a spus Mitrohin.Yabloko

La rândul său, Grigori Iavlinski chiar și atunci a sugerat organizarea unei conferințe internaționale cu privire la Crimeea. „Rusiei trebuie sa-i spunem clar:” Crimeea nu este a noastra”,  pentru ca relațiile noastră pentru totdeauna sa nu fie însoțite de problema frontierelor nerecunoscute, conferința internațională va oferi un răspuns la întrebarea cum, în conformitate cu legislația ucraineană, sa organizam un referendum la același nivel ca și în Scoția,” – a spus el.

În interviu, Emilia Slabunova a lamurit si alte câteva elemente din programul partidului  înainte de alegerile pentru Duma și functia de președinte. Printre ele – „pacea, scoaterea țarii din izolare, eliminarea și depășirea sancțiunilor si autosanctiunilor, protecția drepturilor de proprietate și susținerea business-ului, stat de drept, în care fiecare cetățean sa fie protejat si în care instanțele să își îndeplinească funcția lor”.
Anterior, vice-președintele partidului Parnas, Ilia Iasin a declarat că susținătorii săi sunt gata să sprijine candidatura lui Grigori Iavlinski la alegerile prezidențiale în cazul în care „Yabloko” va fi de acord sa mearga pe liste comune in alegerile pentru Duma de Stat. Oficialii Yabloko se opun propunerii privind listele comune.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Încarc...

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top