inmormantare NemtovCecenii arestati de FSB sub suspiciunea complotarii pentru asasinarea opozantului rus Boris Nemtov sunt ca si condamnati. Vinovatia lor va fi probata prin metode specifice de catre anchetatorii rusi. Despre acest lucru nu avem nicio indoiala, mai ales ca unul dintre suspecti (Dadaev) deja si-a recunoscut vina, potrivit mass-media rusa.

Mai interesant este faptul ca desi cei patru ceceni cu domiciliul in Inguşetia inca nu au fost acuzati oficial de asasinarea lui Nemţov, compatriotii celor patru deja s-au grabit sa-i renege.

Nici Inguşetia şi nici Cecenia lui Ramzan Kadîrov nu vor să-i recunoasca drept fiii sai.

Oficialii de la Groznîi recunosc ca Zaur Dadaev este militar in batalionul „Sever” din Cecenia, dar spun ca unitatea este in subordinea Ministerului Afacerilor Interne din Rusia si nu a Ceceniei.
Prin urmare, „nicio legatura cu Cecenia”,… verificaţi-i pe relatia Inguţetia”, recomanda oficialul cecen unui reporter de la KP.ru.

Aceeasi intrebare şi în Inguşetia.

„Dudaev și Gubashev? Nu, nu sunt de-ai nostri. Nu avem printre inguși astfel de nume. În general, acest lucru nu este de competenta republicana”, raspunde oficialul inguş.arestari FSB

Altfel spus, cei patru „nici-ceceni, nici-inguși” suspectati de crima teribilă nu au nicio legătură nici cu Cecenia, nici cu Inguşetia.

Presa rusa si-a amintit brusc despre cei circa 10.000 de fosti luptatori ceceni, gratiati de Putin chiar la inceputul mandatului sau, în 2000, sub garanția sa și a primului președinte cecen Ahmad Kadîrov-Hajji.

Astazi, cei circa 10.000 de ceceni sa afla pe șantierele de construcții din Rusia, lucreaza în poliție, unii chiar au devenit deputați ai parlamentului republican etc. Cu toatea acestea, in asasinatele cu tenta politica din Rusia ultimilor ani politia rusa si FSB tot timpul a ales sa caute urme cecene sau caucaziene, cecenii fiind un fel de  „vinovati de serviciu” atunci cand acheta nu are alte idei.

În prezent, oficial au fost realizate patru arestari sub suspiciunea de implicare în uciderea lui Boris Nemţov – Zaur Dadaev, rudele sale, frații Anzor şi Shadid Gubashev şi Eskerhanov.

.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Încarc...

Related Posts

2 Responses to Cecenia şi Inguşetia îi reneagă pe cecenii acuzaţi de moartea lui Nemţov

  1. cristoiu spune:

    La fiecare atentat petrecut in teritoriul controlat de Moscova ,niciodata de vina nu au fost rusii,nici ca executanti,nici ca organizatori. Deja numai naivii extremi mai cred asta. Probabil ca dupa inca 3-4 asasinate, Putin va schimba tactica. Va aduce americani.

  2. Zorg spune:

    N-am înțeles nimic

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top