djalaldinovLocuitorul satului cecen Kenhi, Ramadan Djalaldinov, care a fugit din localitatea natală la începutul lunii noiembrie, a fost condamnat pentru defăimare în august 2016, scrie ziarul „Novaia Gazeta”.

Decizia, publicată pe site-ul Ministerului de Justitie din Cecenia arata că motivul procesului a fost mesajul video înregistrat de Djalaldinov, in care săteanul se plange de conditiile de trai si de coruptia generalizată, încurajata, potrivit acestuia, de Ramzan Kadîrov.

Inculpatul a fost găsit vinovat de defămare și condamnat la 160 de ore de muncă în folosul comunitatii. Sentința a intrat în vigoare la 22 august în 2016.

În aprilie 2016, Djalaldinov a înregistrat un mesaj video la adresa conducerii Republicii Cecene și a celei din Rusia cu privire la condițiile de viață din satul Kenhi. După aceea, casa lui Djalaldinov din sat a fost incendiata, iar el a fugit în Daghestan.
La sfârșitul lunii mai, cecenul și-a cerut scuze public in fata lui Ramzan Kadîrov, dupa care familia sa s-a întors în Kenhi.

La începutul lunii noiembrie, Djalaldinov a fugit din nou, câteva zile locația sa rămanând necunoscuta. Apoi, activistul pentru drepturile omului Svetlana Gannușkina a anunțat că Djalaldinov a contactat-o și i-a cerut să nu mai fie căutat. De asemenea, el a vorbit despre amenințările pe care le-a primit din partea adjunctului ministrului de interne din Cecenia, Apti Alaudinov.

Comisarul pentru drepturile omului din Cecenia, Nurdi Nukhazhiev, susține că amenințările de care se plânge Dzhalaldinov reprezinta o acțiune planificată de „coloana a cincea”.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Votează: Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (2 voturi, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

Related Posts

One Response to Cecenul care s-a plâns pe Kadîrov, condamnat pentru defăimare

  1. bogdan spune:

    „democratia” model OLR ! mai oameni buni voi vedeti cu cate generatii sunt astia in urma lumii civilizate ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to top