Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) a oferit Ministerului Justiției din Rusia un ragaz  pana pe 7 decembrie 2018, pentru a pregăti raspunsurile in dosarul judecat ca urmare a plangerii „Centrului administrativ al Martorilor lui Iehova“ din Rusia.

Ministerul rus al Justiției trebuia să-și trimită observațiile la CEDO pana la începutul lunii septembrie, cu toate acestea, după cum a declarat ministrul adjunct Mihail Halperin, Rusia nu a avut timp să facă acest lucru din cauza volumului mare a documentației.

„Martorii lui Iehova“ au initiat procesul împotriva Federației Ruse cu un an în urmă – dupa decizia Curții Supreme a Rusiei de a interzice activitățile organizației in Rusia și declararea acesteia ca fiind extremista. De asemenea, instanța a decis confiscarea tuturor proprietatilor care îi aparțin.

Suma totală a despăgubirilor in cadrul plângerilor ”Martorilor lui Iehova” este de aproximativ 79 de milioane de euro. În sesizare este subliniat separat faptul că principala cererea fata de statul rus este returnarea proprietatilor confiscate.

Potrivit Centrului pentru drepturile omului „Memorial”, în ultimul an, peste 40 de adepți ai organizației „Martorii lui Iehova” au fost urmăriți penal în Rusia. Cei mai mulți se află în închisoare, acuzați de „organizarea activității unei organizații extremiste”, inclusiv o pensionara de 71 de ani. Toți risca pedepse cu închisoare de până la 10 ani.

„Memorial“ a declarat că decizia Curții Supreme de a interzice „Martorii lui Iehova“ in Rusia „nu a mentionat vreo încălcare de catre membrii acestei secte a ordinii publice, fapte de agresiune sau violență, sau dovezi că activitățile lor amenința siguranța statului rus“.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Se încarcă...

Related Posts

3 Responses to CEDO a acordat Rusiei un răgaz în dosarul „Martorii lui Iehova”

 1. Marian spune:

  Doar Ortodoxia este Biserica lui Hristos si dreapta credinta pe pamant!Celelalte sunt adunături păcălite sau create de satana! In perioada satanistului stalin,urss si Romania au dat multi sfinti,la greu se sporește in credinta!La bine este periculos, omul se deterioreaza:mănîncă ca porcul,aproba homosexualitatea,crede că poate sa traiasca fara Dumnezeu!

  • Clau spune:

   Bravo MarLane! Ca bine spui. Dumnezeul nostru ortodox care e creatorul intelept, milostiv, atoatestiutor si parintele nostru al tuturor oamenilor doar din bunatate si intelepciune lasa sa se nasca oameni si in alte credinte…nu? Adica este asa de intelept si de milostiv incat nu are nicio problema sa lase sa se nasca oameni din start condamnati la moarte vesnica (sa arda in focul iadului sa citam din ortodoxism) prin faptul ca nu au avut norocul sa se nasca intr-o familie ortodoxa…asa e? Am mai spus si repet, tu nu esti prost degeaba…

 2. bogdan spune:

  Porcia lui Putler – Diktatur–un kkat de tara…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top