Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) a pronunțat astazi deciza sa în dosarul liderului opoziției ruse Alexei Navalnîi și a condamnat statul rus pentru încălcarea drepturilor sale, se arată în decizia emisă astazi de CEDO.

Sentința în dosarul Navalnîi versus Rusia a fost luată de 17 judecători ai Marii Camere a CEDO. Cazul s-a referit la plângerea reclamantului privind arestarea sa și condamnarea în șapte dosare administrative în perioada 2012-2014.

Dupa deliberari, CEDO a ajuns că în toate cele șapte cazuri reclamate de Navalnăi, Rusia a încălcat drepturile sale, iar urmărirea a fost motivată politic.

În special, judecătorii au decis că Rusia a încălcat patru articole din Convenția Europeană a Drepturilor Omului: dreptul la libertate și securitate, precum și legalitatea arestării sau reținerii; dreptul la proces echitabil; dreptul la libertatea de întrunire; articolul privind restricționarea utilizării restricțiilor privind exercitarea drepturilor omului.

Judecătorii CEDO au recomandat guvernului rus să ia măsuri pentru a asigura pe viitor exercitarea dreptului cetățenilor ruși la întrunire pașnică.

CEDO a mai decis ca Rusia să plătească lui Navalnîi 50.000 de euro daune morale, 1.025 de euro daune materiale și să compenseze cheltuielile de judecata in valoare de 12.653 de euro.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Încarc...

Related Posts

One Response to CEDO a decis că arestările lui Navalnîi în Rusia sunt motivate politic

  1. bogdan spune:

    Iar porcii kremlinezi au raspuns: groh groh groh guiiiiiiitzzz !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top