Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) a început să examineze plângerile unor site-uri blocate în Rusia. Este vorba despre „Kasparov.ru“, „Grani.ru“, „Ej.ru“, „Roskomsvoboda“ și Worldview of Russian Civilization, scrie Kommersant.

„Suntem exasperați de practica blocarii site-urilor, dezvoltata în ultimii ani. Pentru ca în instanțele rusești este imposibil să se facă dreptate, am apelat la CEDO“ – a declarat Sarkis Darbinian, avocatul site-ului „Roskomsvoboda“.

În același timp, Curtea Europeană a decis să comaseze cele cinci dosare într-un singur caz, având în vedere că acestea privesc aspecte similare.

Accesul la „Kasparov.ru“, „Grani.ru“, „Ej.ru“, „Roskomsvoboda“ și Worldview of Russian Civilization a fost închis de organul rusesc de cenzura – Roskomnadzor – din anul 2014, în baza așa-numitei Legi Lugovoi. Actul normatv oferă Procurorului General al Federației Ruse dreptul la blocarea extrajudiciara a site-urilor daca ele fac „apel la revolte, activități extremiste și participarea la demonstrații publice neautorizate“.

Toți petenții consideră că restricționarea accesului la site-uri este ilegală și „nu urmărește un scop legitim”.

CEDO a elaborat o listă detaliată de întrebări adresate guvernului Federației Ruse cu privire la legislația națională în domeniul internetului.
Autoritățile ruse trebuie să răspundă până la 15 ianuarie 2018, după care solicitanții trebuie să trimită observațiile instanței.

CEDO examinează pentru prima dată o plângere privind blocarea site-urilor din Rusia.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Votează: Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (3 voturi, media: 5,00 din 5)
Încarc...

Related Posts

One Response to CEDO a început examinarea plângerilor privind blocarea în Rusia a unui număr de site-uri

  1. bogdan spune:

    Ospiciul Lumea Rusa !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top