Curtea Europeana a Drepturilor Omului (CEDO) a obligat Federația Rusă să furnizeze toate informațiile despre marinarii ucraineni capturați în stramoarea Kerci și motivele plasării lor în detenție pe teritoriul Rusiei, a anunțat ministrul ucrainean al justiției, Pavel Petrenko.

Ca răspuns la o sesizare a Guvernului Ucrainei privind protecția drepturilor marinarilor capturati de Federația Rusă în strâmtoarea Kerci, Curtea Europeană a Drepturilor Omului a obligat Federația Rusă, în conformitate cu art. 54 din Regulament, să furnizeze informații privind: capturarea marinarilor și temeiurile legale de plasare a acestora în detenție; locul în care se afla; rănile provocate; asistență medicală acordată.

Aceste informații Guvernul Federației Ruse este obligat să le furnizeze până luni, 3 decembrie.

Anterior, ministrul justiției din Ucraina a declarat că încercările Rusiei de a aplica codul penal în cazul marinarilor ucraineni capturați în stramtoarea Kerci contrazice complet bunul simț și toate normele dreptului internațional.

Membrii marinei ucrainene capturați de către țara agresor sunt prizonieri de război și ar trebui să li se aplice convențiile internaționale relevante.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Votează: Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (1 voturi, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

Related Posts

One Response to CEDO a obligat Rusia să motiveze capturarea și detenția marinarilor militari ucraineni

  1. bogdan spune:

    Corect ! Sunt prizonieri de razboi ! Porcii kremlinului ar trebui tinuti cu totii intr-un tarc cu lanturi !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top