Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) speră că Rusia va rămâne în Consiliul Europei, dar nu poate exclude retragerea sa, a declarat președintele instanței, Guido Raimondi, la o conferință de presă susținută la Strasbourg.

„Sper că va fi posibilă evitarea retragerii Rusiei din CE, dar acest lucru nu este ceva care poate fi prevenit complet. Dacă se va întâmpla acest lucru, va fi o mare nenorocire pentru cetățenii ruși”, a spus Raimondi, menționând că, în ciuda numărului mare de plângeri împotriva Rusiei și a faptului că există multe probleme cu respectarea Convenției europene a drepturilor omului, CEDO „cooperează bine” cu autoritățile ruse.

Anterior, CEDO a dat publicitatii cifrele care plaseaza Rusia pe primul loc dupa numărul plângerilor la Strasbourg și al încălcărilor Convenției europene a drepturilor omului.

În același timp, Guido Raimondi a menționat că, chiar și în cazul retragerii Rusiei din Consiliul Europei, va trebui sa respecte Conventia inca 6 luni după denunțare, adică toate cazurile care sunt în curs de judecată, precum și plangerile care vor fi primite în cele 6 luni dupa denuntare. ”Curtea își păstrează jurisdicția asupra încălcărilor din partea Rusiei – indiferent cat de mult va dura examinarea acestor cazuri”, a explicat președintele CEDO.

Acest lucru se aplică, în special, la toate cele cinci plângeri interstatale „Ucraina versus Rusiei” legate de consecințele ocupației Crimeei și agresiunii din estul Ucrainei.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Încarc...

Related Posts

2 Responses to CEDO nu exclude retragerea Rusiei din Consiliul Europei, dar că va judeca oricum plângerile împotriva statului rus

  1. Laur spune:

    Rusia sa fie exclusa de la Eurovision, Campionatele Europene la sport si cultura.

  2. bogdan spune:

    Statul Paria condus de Pitik va face inca un pas pt a lua pe deplin locul lasat liber de Cuba !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top