NavalnyCurtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) a declarat ilegală detenția lui Alexei Navalny, opozant rus, retinut în urma protestelor în masă pașnice care au avut loc pe 5 decembrie 2011 la Moscova.

Potrivit lui Navalny, instanța a constatat cinci încălcări ale Convenției Europene a Drepturilor Omului: libertatea de întrunire și de asociere, dreptul la libertate și integritate personală şi dreptul la un proces public. În plus, retinerea si detentia politicianului de opozitie încalcă articolul privind interzicerea torturii, potrivit CEDO.

Astfel, cum rezultă din decizia publicată pe site-ul instanței, Alexei Navalny ar trebui să primească de la statul rus 26.000 de euro cu titlu de despăgubiri și 2.500 de euro cheltuieli de judecata.

Aceleași despagubiri au fost decise si in cazul lui Ilya Yashin, colegul de celula al lui Navalny, reținut impreuna cu acesta laacelasi miting.

Aminitm ca, în seara zilei de 5 decembrie 2011, la Moscova și Sankt Petersburg au avut loc proteste „Împotriva nedreptății în alegeri„. La mitingul din capitala rusa au participat câteva mii de persoane. Mitingul sa încheiat cu o reprimare dură a mulțimii de catre fortele de ordine.

Pe 6 decembrie, tribunalul districtual din Moscova i-a condamnat la 15 zile de arest administrativ pe Ilya Yashin și Alexei Navalny.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Încarc...

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top