Propaganda rusaMinisterul Afacerilor Interne al Republicii Cehe a înființat o echipă specială pentru monitorizarea propagandei externe ruse, scrie Ceska Televize.

Grupul este creat în cadrul așa-numitului Audit de securitate și vizează eforturile Ministerului de Externe, Ministerul de Interne și Ministerul Apărării al Republicii Cehe de prevenire a expunerii societatii cehe la războiul informațional al Rusiei și altor țări.

Potrivit ministrului Afacerilor Interne, Khovantsev Milan, în echipa vor lucra circa 30 de persoane, care vor monitoriza activitățile mass-media pro-Kremlin pe Internet și rețele sociale.

„Trebuie să reacționăm într-un fel la acest lucru, și pentru a face asta, este necesar măcar să cunoastem ce se scrie”, – a spus ministrul.

Se remarcă faptul că, deși propaganda rusă este mai activă în țările cu minoritate rusa – republicile baltice, Moldova, Ucraina, Kazahstan etc. – Cehia este considerată de Moscova un obiect de război informațional. În special, propaganda rusească descrie Republica Cehă ca o „țară divizată” între lumea slava și cea germanica.

În Republica Cehă există zeci de site-uri pro-Kremlin cu o structură de proprietate opacă si a caror puncte de vedere sunt izbitor de similare: Ucraina este condusa de un regim fascist; SUA este o țară care vrea să conducă lumea etc.

Potrivit Ministerului Afacerilor Interne al Republicii Cehe, echipa nou formata va căuta modalități pentru o mai bună difuzare a informațiilor și răspuns rapid la riscurile cauzate de dezinformare.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Votează: Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (5 voturi, media: 5,00 din 5)
Încarc...

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top