vodca betiviProiectul Federal „Rusia Trează” și centrul „Rating” au publicat rezultatele unui studiu comun cu privire la problema abuzului de alcool în Rusia. Cele doua au publicat o listă cu cele mai „treze ” și „beţive” regiuni ale Federației Ruse.

Troika liderilor „ratingului național de non-alcoolisti” este alcatuita din republicile musulmane ale Caucazului de Nord – Cecenia, Ingușetia și Daghestan. Cea de a patra poziție este ocupată de Moscova, iar a cincea – Sankt Petersburg.

Cel mai „beata” regiune ruseasca este Regiunea Autonomă Evreiască. De asemenea, printre cele mai „bautoare” sunt şi regiunile Neneţ, Magadan și Kamceatka.

Situat în Districtul Federal Orientul Îndepărtat, la granița cu Republica Populară Chineză, Regiunea Autonomă Evreiască are o suprafață de 36.000 km² (cam cât Belgia), dar o populație de numai 190.915 locuitori, dintre care numai aproximativ 1,2% sunt evrei. Restul populației este format din ruși (aproximativ 90%). Regiunea administrativă a fost fondată în 1928, fiind gândită ca un cămin național evreiesc. Această acțiune era în spiritul politicii naționalităților promovată de Stalin, în conformitate cu care fiecare grup național din Uniunea Sovietică trebuia să primească un teritoriu în care să-și dezvolte în mod autonom cultura, în cadrul general socialist. De asemenea, această unitate teritorială ar fi trebuit să răspundă la două amenințări presupuse la adresa sovietelor: iudaismul (care se opunea politicii oficiale ateiste) și sionismul și a țelului său suprem, crearea statului Israel. Ideea lui Stalin era să creeze un „Sion Sovietic”, unde cultura evreiască socialistă putea fi dezvoltată liber. Limba națională ar fi trebuit să fie limba idiș, nu limba ebraică, artele socialiste ateiste trebuind să înlocuiască treptat valorile tradiționale iudaice.

Clasamentul regiunilor betive a luat în considerare numărul de alcoolisti inregistrati oficial, rata mortalității din intoxicațiile cu alcool, numarul de crime comise în stare de ebreitate, volumul vânzărilor de vodcă și bere, precum și puterea legislației anti-alcool în regiune. În plus, s-a luat în considerare opinia experților și reprezentanților organizațiilor non-guvernamentale implicate în monitorizarea situației consumului de alcool în Rusia.

Trebuie amintit că, la sfârșitul anului 2013, cea mai „bautoare” regiune a țării era declarata Republica Komi, deși un alt studiu identifica in aceasta pozitie Karelia.

Problema alcoolismului în Rusia este de”mult timp un dezastru național” care „subminează grav potențialul demografic, cultural, spiritual, moral și economic al țării”, subliniaza autorii studiului.

Datele Organizatiei Mondiala a Sanatatii, publicate la sfârșitul anului trecut, arata ca in Rusia anual sunt inregistrate o jumătate de milion de decese asociate cu abuzul de alcool.

Totodata, conform datelor disponibile, 76% din populația adultă a Rusiei consuma alcool in fiecare zi.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Votează: Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (2 voturi, media: 5,00 din 5)
Încarc...

Related Posts

2 Responses to Cei mai beţivi ruşi sunt „evreii”

  1. Clau spune:

    …au iesit aia cel mai rau la numaratoare din cauza ca erau singurii suficient de treji incat sa termine sondajul…in restul „regiunilor” erau toti manga si au dat cifre doar din burta…

  2. yehudy spune:

    draga ivan, inteleg ca renumele rusilor de mari betivi se trage din cauza evreilor 🙂
    draga ivan, sa-ti spun de ce a devenit rusia otodoxa? din cauza ca marele cneaz vladimir a resins mozaicii pentru ca nu mancau porc si au respins islamistii pentru ca nu permiteau consumul de alcool 🙂
    draga ivan, asa a devenit rusia pravoslavnica: din dragostea de bautura 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top