Depozit gazeCea mai mare facilitate de depozitare a gazelor naturale (DZN) din Europa de Vest, situat în Rehden Germania, devine proprietatea Gazprom”, a anunţat Wintershall, potrivit DPA.

Acordul cu Gazprom” nu intră sub sancțiunile impuse de Uniunea Europeană împotriva Rusiei, notează Focus Online.

Transferul DZN monopolistului rus este parte a unui acord de schimb de active între compania germană BASF și Gazprom”, încheiat în decembrie 2013 și aprobat de Comisia Europeană.

Ca urmare a tranzacției, Gazprom” va crește la 100% pachetul său de acțiuni în companiile de distribuţie şi depozitare a gazelor din Europa – Wingas, Wieh și Wiee – și va obţine 50% în compania Winz, specializata în explorare și producție de hidrocarburi în Marea Nordului.

Toate aceste active au avut un aport de aproximativ 10 miliarde de euro în total cifra de vânzări a BASF, la finalul anului 2012.

Wintershall, la rândul său, va primi 25,01% în cadrul proiectului secțiunilor 4A și 5A de pe zacamantul gazeifer Urengoy, cu resurse estimate la 274 miliarde de metri cubi de gaz și 74 milioane de tone de condensat.

Producția anuală totală în perioada de vârf va fi de aproximativ 8 miliarde de metri cubi. Prima producție este programată pentru 2016.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Încarc...

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top