puitn-discursPe 1 decembie, Vladimir Putin s-a adresat Adunării Federale cu mesajul său tradițional. Discursul lui Putin a fost diferit fata de alta cuvântari similare ale presedintelui rus. Continutul a fost mult diferit si destinat auditoriului intern.

În 2015, președintele a început cu problema globală a terorismului, campania din Siria și relațiile cu principalul inamic al Rusiei din acel moment – Turcia. De data aceasta, Siria și terorismul global au avut dedicate doar cateva propozitii la finalul discursului (din care a reiesit ca armata rusa arata o creștere a capacității sale de lupta).

Prima și cea mai importantă parte a mesajului lui Putin a fost axata pe probleme sociale – educație, medicină, necesitatea de a implica ONG-uri în rezolvarea problemelor sociale.

Discursul de o jumătate de oră ar putea fi rezumat într-o singură teză: „Sensul politicii noastre – grija fata de oameni” (este o idee populista la care a mai apelat președintele rus și in trecut).

Vladimir Putin a repetat de mai multe ori cuvintele „unitatea rușilor”. Potrivit lui, cetățenii sunt uniți în jurul valorilor patriotice, și nu este o falsă asociere, ci „consolidarea naturală a cetățenilor pentru dezvoltarea cu succes a Rusiei”.

Mesajul lui Putin a oferit o singura stire agentiilor de presa: el a anunțat începutul reformei fiscale și calendarul acesteia. Anterior, reforma fiscală era discutată doar ipotetic. Acum, Vladimir Putin a anuntat calendarul ei: în 2017 va avea loc dezbaterea, în 2018  – adoptarea legislației necesare, iar începând cu 1 ianuarie 2019 Rusia va avea un nou sistem de impozitare. Putin își va indeplini astfel promisiunea de a nu creste taxele si impozitele până în 2018 mii (cand au loc alegerile prezidențiale). Punctul culminant al dezbaterilor privind reforma fiscala va coincide cu perioada campaniei prezidențiale.

Apoi, Putin a cerut SKR (Comitetului de Investigatii din Rusia) și biroului procurorului sa nu faca spectacol din arestările oficialilor de rang înalt. În același timp, el nu a cometat nimic despre cei reținuti (în special ministrul economiei Uliukaev), multumindu-se sa pronunte formula standard ca” justitia va decide cu privire la vinovăția sau nevinovăția lor” și că, majoritatea funcționarilor publici sunt „oameni onesti, care lucrează pentru binele țării”.

Spre deosebire de alte discursuri, mesajul de astazi a presedintelui rus aproape ca nu a continut nicio remarca anti-occidentală sau anti-ucraineană. Putin a oferit putin timp agendei globale și nu a spus nimic despre „Brexit”, nici despre alegerile prezidențiale din SUA, nici despre situația din Ucraina. Totusi, el a mentionat teza clasică a „campaniei informaționale” a Occidentului împotriva Rusiei și „tonul  didactic” al acesteia.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Încarc...

Related Posts

One Response to Cele mai importante idei din discursul lui Putin în fața deputaților ruși

  1. bogdan spune:

    Majoritatea sunt oameni onesti ce lucreaza pt binele patriei…! doar putler si oligarhii sunt exact opusul ! se apropie plata piticule…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top