refugiatiLocuitorii din China, Germania și Marea Britanie au cea mai favorabilă atitudine față de refugiați, potrivit unui sondaj realizat de organizația pentru drepturile omului Amnesty International. Așa cum observă Reuters, cei mai intoleranți s-au dovedit a fi rușii.

Într-un studiu efectuat în 27 de țări, reprezentând toate cele cinci continente, au fost intervievați câte o mie de oameni per stat. Drept urmare, s-a constatat că aproximativ 80% dintre oameni in lume sunt dispuși să accepte refugiați în propriile lor țări. Fiecare al zecelea respondent a spus că este gata sa-i primeasca pe refugiați chiar și în propria casa.

Potrivit sondajului, China este țara cea mai primitoare în această privință. Germania s-a clasat pe locul al doilea, iar Marea Britanie – al treilea. Este demn de remarcat faptul că 96% din cetățenii Germaniei, unde în 2015 au ajuns mai mult de un milion de refugiați, sunt gata să-i primeasca in țara lor pe cei care fug de conflict armat sau de persecutarea politică. Doar 3% dintre respondenții germani au declarat ca ar dori să fie închise granițele pentru refugiati.

În primele zece țări cu cea mai prietenoasa atitudine fata de refugiați mai intra Canada, Australia, Spania, Statele Unite ale Americii și Chile.

Rusia ocupa în clasament ultimul loc. 61% din populația din Federația Rusă a subliniat faptul că nu ar permite refugiaților să intre în țară. O părere negativa fata de refugiati au, de asemenea, în Polonia, Ungaria și alte țări din Europa de Est. Doar 17% dintre respondenti din intreaga lume impartasesc opiniile rusilor.refugiati2

În general, Amnesty International este mulțumit de rezultatul studiului. „Solidaritatea umană este vizibila, este clar, și peste tot în lume oamenii simt durerea celor care au fost forțați să fugă de război și persecuție”, – spune Salil Shetty, secretarul general al Amnesty International.

„Oamenii sunt dispuși să întindă o mână (de ajutor pentru refugiați), iar guvernele ar trebui să asculte majoritatea, nu doar zgomotoasa minoritate”, – a adăugat el.

Un procent de 66% dintre respondenți cred că guvernul lor ar trebui să facă mai multe pentru a-i ajuta pe refugiați. În Germania, proporția cetățenilor care cred acest lucru este de 76%, în Grecia – 74%, în China, – 86%, în Iordania – 84%.

„Ne confruntăm cu o criză de leadership în această privință. Avem prea putini lideri ca Angela Merkel, cancelarul german, care a declarat în față opoziției despre obligațiile internaționale în domeniul drepturilor omului”, – a subliniat șeful organizației.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Votează: Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (6 voturi, media: 4,33 din 5)
Încarc...

Related Posts

4 Responses to Cercetare: Rușii s-au dovedit cei mai intoleranți cu refugiații

  1. Clau spune:

    trebuie sa-i intelegem pe cei din Europa de est…dupa ce s-au „ars” cu primirea rusilor parca nu doresc o noua experienta similara

  2. Tzepesh spune:

    Deja care tara….”Rusia”…care „Rusia”…..federatia….imperiul cu zeci de nationalitati inglobate cu forta si rusificate????

  3. El Nino spune:

    STIRE NEVERIFICATA = MANIPULARI SI MINCIUNI DE 2 LEI!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top