Producția a 13 din cei 23 de producători ruși de caviar nu respectă reglementările sanitare comune, susține Elena Saratțeva, adjunctul șefului agentiei Roskacestvo din Rusia, o organizatie publica, infiintata de Guvernul rus pentru controlul calitatii produselor, scrie TASS.

Saratțeva a precizat ca în cinci din cele 13 probe care nu îndeplinesc reglementarile sanitare au fost descoperiti bacili E. coli. Ea a menționat că prezența E. coli în produse indică problemele de salubritate existente în procesul de producție, deoarece acest microorganism nu traieste în pestele viu.

Site-ul Roskacestvo subliniază faptul că specificul producției de caviar este de asemenea natura ca orice abatere minora în lanțul de productie – „de la mare la furculiță” – poate perturba calitatea acestuia.

„Piața rusă de caviar de somon este foarte complicata și problematica. Aproape jumătate din caviarul vândut este un produs nesigur. Practic, in cutiile sau borcanele de caviar se se gasesc agenti patogeni precum – Escherichia coli, Staphylococcus aureus și drojdia”, – se arata in raportul organizatiei.

Documentul subliniază faptul că conținutul ridicat de drojdie poate strica gustul de caviar, duce la „explozia” borcanului și avea impact negativ asupra sistemului digestiv uman. La randul sau, Staphylococcus aureus poate provoca procese  inflamatorii ale pielii, mucoaselor, oaselor, articulațiilor și a sistemului digestiv, aceasta bacterie fiind extrem de periculoasa pentru copii.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Votează: Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (1 voturi, media: 5,00 din 5)
Încarc...

Related Posts

One Response to Cercetători: Jumătate din caviarul rusesc – ”bombe cu agenți patogeni”

  1. bogdan spune:

    Pai la cat kkt mananca rusii mereu ceva urme in caviar inseamna chiar un lux…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top