armata ucraineiParlamentul de la Kiev a adoptat legea privind bugetul pentru 2015. Documentul prevede un nivel fără precedent de finanțare a apărării„, în valoare de 90 de miliarde de hrivne (5.6 miliarde de dolari), potrivit Unian.

Premierul Arseni Iateniuk a declarat ca bugetul ţării este departe de a fi perfectși ca acesta va fi rectificat după negocierile cu FMI, a carei misiune va sosi la Kiev pe 2 ianuarie.

La prezentarea bugetului in Parlament, premierul a subliniat că scopul principal al legii bugetului este asigurarea apărării Ucrainei„. El a menționat suma totală a fondurilor puse la dispoziția armatei si industriei apararii este de 5.6 miliarde dolari.

Bugetul pentru anul 2015 ia în calcul o scădere a economiei Ucrainei de 4,3%, cu o rată a inflației de 13%. Veniturile bugetare sunt stabilite la 475,240 miliarde de hrivne, cheltuielile 527,194 miliarde, potrivit Unian.

Parlamentul a mai aprobat introducerea unor taxe suplimentare asupra importurilor, a anulat o gamă largă de beneficii sociale pentru unele categorii de cetățeni şi a redus rata contribuției sociale unice de la 41% la 16,4%.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Încarc...

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top