Power of siberiaDin cauza încetinirii creşterii economiei chineze și revizuirea balantei energetice, semnarea contractului privind furnizarea de gaze prin conducta „Puterea Siberiei-2” este amânată pe termen nedefinit, au declarat doi oficiali federali citati de „Vedomosti”.

„Gazprom” cere de la CNPC un preț ridicat, explicând acest lucru de costul ridicat al construcției conductei „Altai”. China este gata sa construiasca conducta de gaz mai ieftin si se ofera sa anunțe o licitație deschisă pentru ca si firmele chineze sa poata participa, iar costurile de construcție să devină transparente”, – a spus expertul citat de ziar.

Potrivit lui, o situație similară a avut loc şi în timpul discuțiilor pe marginea acordului pe 30 de ani pentru furnizarea Chinei a 38 de miliarde de metri cubi de gaze prin conduct „Puterea Siberiei”, care a fost semnat pentru a arăta lumii că Rusia are o nouă piață a gazelor.

Sursa a menționat că un nou impuls pentru dezvoltarea negocierilor privind „Puterea Siberiei-2” ar putea fi dat de vizita lui Putin în China, programată pentru începutul lunii septembrie.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Încarc...

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top