du-weiChina inițiază crearea unei zone de comerț liber cu Ucraina și speră să revitalizeze studiul acestui proiect cu partea ucraineană, a declarat Du Wei, ambasadorul Chinei în Ucraina, la un forum dedicat ”Drumului Matasii” organizat la Kiev.

„Partea chineză a propus un obiectiv ambițios – crearea unei zone ucraineano-chineze de comerț liber pentru a intensifica studiul acestei probleme cu partea ucraineană”, – a spus ambasadorul.

”Fără Ucraina, punerea în aplicare a inițiativei („Drumul matasii” – n.r.) va fi incompletă, chiar de neconceput. Din acest motiv, Ucraina a fost una dintre primele din mai mult de 60 de țări care au aderat la Drumul Matasii”, – a precizat Du Wei.

China creaza un Fond de investitii in valoare de 10 miliarde de euro pentru proiecte în Europa de Est. Fondul va fi creat pe baza unui holding înfiintat in China Sino-CEEF, conceput pentru a consolida cooperarea dintre China și UE.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Votează: Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (2 voturi, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

Related Posts

2 Responses to China inițiază crearea unei zone de liber schimb cu Ucraina

  1. putin spune:

    Ia uite unde era China, cea cu care ne amenintau trolii pro-rusi. Nu a ajuns in Siria, in schimb au ajuns in Ucraina pentru semnarea unui acord comercial. 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to top