chirtoacaRepublica Moldova ar putea fi preluată de către Moscova, aşa cum s-a întâmplat în cazul Crimeei şi, recent, în regiunile Doneţk şi Lugansk, în momentul în care vor fi comise greşeli, a declarat primarul Chişinăului, prim-vicepreşedintele Partidului Liberal, Dorin Chirtoacă.

„Moscova evident stă la pândă şi în momentul în care vor fi comise greşeli, Moldova ar putea fi preluată exact cum a fost preluată Crimeea sau acum regiunile Doneţk şi Lugansk”, a declarat primarul Chişinăului, prim-vicepreşedintele Partidului Liberal, Dorin Chirtoacă, pentru RFI, preluat de Mediafax.

Dorin Chirtoacă a mai atras atenţia că menţinerea instabilităţii în Republica Moldova „nu doar ar da satisfacţie Rusiei, dar ar fi preluată destul de rapid şi fără mari dificultăţi de către Federaţia Rusă”.

Primarul Chişinăului a declarat că nu are emoţii cu privire la votul de joi, afirmând că este de părere că „lumea conştientizează că o asemenea situaţie nu poate trena la nesfârşit pentru Republica Moldova, întrucât este chiar periculos”.

omulet verde„Guvernul care se formează astăzi, în cazul în care vom da dovadă de coerenţă, de corectitudine, de consecvenţă, în cazul în care va fi respectat acordul coaliţiei, care este unul corect, echilibrat (…), deci toate astea împreună sper să dea şansa ca timp de trei ani şi jumătate până la alegerile parlamentare oamenii să recapete încrederea în integrarea europeană (…)”, a mai spus Dorin Chirtoacă.

Cât priveşte provocările Guvernului condus de candidatul la funcţia de premier, liberal-democratul Valeriu Streleţ, Chirtoacă a afirmat că, pentru Republica Moldova, este o oportunitate şi o provocare să încheie o perioada similară celei de care România a avut parte între anii 2000-2004 şi să înceapă un parcurs asemănător cu cel al anilor 2004-2014.

„Adică să ne despărţim de perioada când totul era la cheremul politicienilor, când prin ordine şi telefoane date prin firul roşu, cum se mai spunea pe atunci sau inclusiv indicaţii de la Moscova venite, se hotărau multe lucruri la nivel de ţară, respectiv trecerea spre o altă formă de guvernare, unde totuşi, puterile devin separate în stat şi justiţia devine independentă”, a conchis Dorin Chirtoacă.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Votează: Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (1 voturi, media: 1,00 din 5)
Încarc...

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top