soldat curaineanAstăzi, împotriva armatei ucrainene, luptă nu doar miliţii dezorganizate alcatuite din tot felul de lumpeni locali și marginali din Rusia, dar și mercenari profesionişti, susţine comandantul batalionului ucrainean „Batykovscina”, Marat Suleymanov, pe site-ul personal al Iuliei Timoșenko.

Potrivit lui, cei mai mulţi mercenari provin din Caucazul de Nord mare parte fiind osetini, precum și grupari armate ale așanumitilor cetnici, naționaliști radicali din Serbia.

„Ultimii sunt profesioniști cu experiență de lupta și cooperare în echipă. Majoritatea sunt veterani ai războaielor din Balcani, spune Suleymanov. Lunetistul meu a fost în stare să-i elimine abia din a treia incercare„.

De asemenea, el susține că pe sârbi îi poti deosebi de restul luptatorilor separatisti chiar prin felul ţinutei. Ei poartă galoane și bereta sarbeasca  shaykachka. Poartă, de asemenea, mustăți lungi și barbi, încercând să repete imaginea cetnicilor tradiționali explică ofițerul.

cetniciÎn afara de sârbi de partea separatiștilor mai lupta si osetinii. Sunt unii dintre cei mai vicleni luptatori. Deseori arboreaza steaguri ucrainene pentru a induce în eroare armata noastra. Spre deosebire de sârbi, osetinii nu sunt profesioniști si nici nu lupta pentru vreo ideologie, ci doar pentru bani.

Ei au arme la nivelul forțelor armate ruse spune Marat Suleimanov. Spre exemplu, la 2 kilometri de noi se afla un punct de control unde se afla în jur de 30 de osetini. In schimb ceceni nu am prea vazut. Au fost cazuri, darnu erau soldații, pur și simplu niste marginali care doreau sa se joace de-a razboiul. Multi slavi adesea ii confundata pe osetini și darghini cu cecenii„, spune Suleymanov.

osetini batalionul VostokO altă categorie de luptatori rebeli sunt cazacii. Cu toate acestea, ucraineni, ca sa nu defăimeze numele strămoșilor, au inventat pentru acesti aşa-zisi cazaci un nume diferit Reajenie (travestiţi). Ei nu sunt capabili sa lupte și de multe ori nici nu vor sa lupte. Ocupația lor principală este jaful și furtul. Cazacii de pe Don și Kuban au devenit polițiștii ocupanților. Potrivit lui Suleimanov acestia sunt periculosi mai ales pentru populația locală, pentru ca aproape întotdeauna sunt beti.

„Lupta cu acesti cazaci este foare usoara. De obicei nici măcar nu pun paznici la avanposturile lor. Şi aproape imediat fug cum incepe lupta. Mulți dintre luptatorii nostri au trimis acasa trofee cazacesti – caciuli Kubanka și biciuri cazacesti„.

cazaciMarat Suleymanov remarca si faptul soldații batalionului sau au început să se confrunte si cu grupuri subversive de luptători de elita. Costumatia si munca in echipa ii tradeaza ca fiind trupe Spetsnaz.

Amintim ca pe 19 august, armata ucrainena a capturat primul cetățean UE care lupta in Donbas de partea separatistilor pro-rusi. Acesta era un sârb etnic cu cetățenie slovacă.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Încarc...

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top