Agenția Mondială Anti-Doping (WADA) și Comitetul Internațional Olimpic (CIO) vor contesta decizia Curții de Arbitraj Sportiv (CAS) de la Lausanne, care a repus în drepturi un numar de 28 de sportivi ruși cu returnarea medaliilor câștigate, dar retrase, la Jocurile Olimpice din 2014 de la Soci.

WADA și-a exprimat „îngrijorarea serioasă” în legătură cu decizia CAS, se arata într-o declarație oficială postată pe site-ul agenției. În comunicat se observat că tribunalul a respins plângerea a numai 11 sportivi ruși, pe care CIO i-a descalificat pentru încălcarea regulilor anti-doping, deși „toți cei 39 de sportivi făceau parte dintr-un program de dopaj sistematic din Rusia“.

Oficialii WADA cred că decizia CAS va provoca „frustrare și dezamăgire în rândul sportivilor”.

„Agenția sprijină intenția CIO de a analiza foarte atent aceste decizii și ia în considerare toate opțiunile, inclusiv un recurs la tribunalul federal elvețian”, se arată în declarație.

Agenția consideră că refuzul CAS de a admite plangerile a 11 sportivi ruși confirma concluziile comisiei conduse de Samuel Schmid și investigației lui Richard McLaren. „WADA nu va face comentarii cu privire la acțiunile ulterioare acestor decizii, până când nu va examinea motivatia scrisa a completului de judecata”, a concluzionat WADA.

La rândul sau CIO a anunțat că va analiza foarte atent părțile motivante ale deciziei CAS imediat ce acestea vor fi disponibile și va lua în considerare reactia până la inclusiv un recurs la tribunalul federal elvețian”, a avertizat Comitetul olimpic.

Refuzul de a admite cererea a 11 olimpici ruși este considerat și la CIO o confirmare a faptului că la Jocurile Olimpice de la Soci a existat o abordare sistematică a manipulării testelor de dopaj.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Votează: Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (2 voturi, media: 5,00 din 5)
Încarc...

Related Posts

2 Responses to CIO și WADA vor contesta decizia Arbitrajului sportiv în cazul olimpicilor dopați

  1. bogdan spune:

    Oricum in final drogatii vor fi opriti !

    • Metalic972 spune:

      Asta tu așa crezi fașîstule CAS nu are oficiu în amerlica este o țară neutră unde se poate face dreptate, bine ar fi să fie transferată și ONU în Swizera.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top