mercenari2Doar  40-45% dintre militanții care luptă de partea separatiştilor din Ucraina sunt cetățeni ai acestei ţări, restul sunt mercenarii din Rusia (inclusiv cetățeni ai altor țări, care au fost instruiți în Federația Rusă) sau membri ai forţelor armate ruse, susţine Dmitri Tymchuk, coordonatorul centrului de informatii din zona Operatiunii Antitero (ATO) – Informsoprotivlenie.

Pe fondul dezertărilor în masă din rândul organizațiilor teroriste DNR (Republica Populara Donetk) si RPL (Lugansk), locul luptatorilor locali este tot mai mult preluat de cetateni ai unor state straine, in principal din Rusia.

Totodata, Tymchuk observa ca în zona ATO a fost înregistrata o creștere a activității de sabotaj și de recunoaștere a serviciilor speciale ruse. Până în prezent, ar fi fost inregistrata activitatea a cel puțin 7 grupari ale forțelor speciale ruse.

„Se ramarca utilizarea pe scara tot mai larga a unităților speciale, asa-zisele Spetnaz ale GRU, care acționează de partea separatistilor. Este demn de remarcat tendința următoare: În luna aprilie a acestui an, aceste unităţi au fost coloana vertebralăa grupurilor de combatanti constituite in cele doua republici și, prin urmare, Spetnaz s-a pierdut în masa combatanţilor. În prezent însă, forțele speciale ruse operează ca unități separate, în interacțiune cu grupurile teroriste și care îndeplinesc sarcini specifice, „- susţine Tymchuk .

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Încarc...

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top