In timpul unui studiu reprezentativ la nivel national, 69% dintre rușii ortodocși au spus că Sfântul Duh, în opinia lor, nu purcede doar de la Tatăl, ci și de la Fiul, un punct de vedere care corespunde tradiției catolice, nu celei ortodoxe, observa Meduza.

În ortodoxie se crede că Sfântul Duh purcede doar de la Tatăl, dar acest răspuns a fost dat de numai 10% dintre respondenți. 3% dintre respondenți au declarat că ambele variante sunt incorecte, iar alți 18% nu au știut să răspundă.

Cu afirmatia „Sfântul Duh purcede din Tatăl și Fiul”, au fost de acord 69% dintre rușii ortodocși.

”Ar trebui sa pastram un moment de liniste ca să realizam acest fapt în totalitatea sa”, – au scris autorii publicației.

Sondajul a fost efectuat de Fondul „Opinia publică” (una dintre cele mai mari trei organizații sociologice din Rusia), iar respondenții au fost intervievați în vara anului 2016.

În mare parte din cauza acestei dispute cu privire la care ”purcederea Sfântului Duh” a avut loc și schisma bisericii crestine in 1054, in urma careia Biserica s-a împărțit în Romano-Catolică și Ortodoxă.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Votează: Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (1 voturi, media: 5,00 din 5)
Încarc...

Related Posts

One Response to Circa 70% dintre rușii ortodocși interpretează dogma Sfintei Treimi la fel ca și catolicii

  1. bogdan spune:

    La godacii ortodocsi sfantul Satan vine iar reprezentatul lui in OLR e putler ! kiril e doar o marioneta diavoleasca !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top