Russian-hackersMiercuri, pe 24 iunie, la Curtea Districtuală din Bonn (Amtsgericht Bonn) trebuie să înceapă prima audiere în dosarul penal împotriva hackerului Hell, unul dintre cele mai renumiti hackeri din Internetul de limba rusa.

Suspectul locuiește acum în Germania și este acuzat de „spionaj de date” – astfel de infracțiuni sunt pasibile de o amendă sau închisoare de până la trei ani.

Hackerul si-a asumat responsabilitatea pentru spargerea bloggurilor online și conturilor e-mail a mai mult de o duzină de politicieni de opozitie si bloggeri anti-Kremlin din Rusia, printre care – Alexei Navalnîi, Boris Akunin, Andrei Malgin, Vladimir Pribilovski etc.

Bloggerii intervievați de DW cred că Hell se afla in serviciul Administrației Prezidențiale, fiind specializat in spargerea resurse opoziției ruse.

Unul dintre opozantii care s-a plâns politiei pe actiunile hackerului german este politicianul Alexei Navalnîi. El a trimis procuraturii gremane propriul dosar despre Hell, cu informatii culese de el cat si de colegii sai.coment Navalnîi
În vara anului 2012, hackerul Hell a spart pentru a doua oară contul de e-mail al lui Navalnîi și – prin aceasta – contul său din rețeaua socială Twitter. Acest lucru s-a întâmplat imediat după ce calculatorul și telefonul lui Navalnîi au fost confiscate de politia rusa în timpul anchetarii sale în cazul Bolotnaia. Hell imediat si-a asumat responsabilitatea pentru atacul asupra conturilor lui Navalnîi, dupa care a publicat conținutul corespondentei acestuia pe Internet. Mai mult chiar, hacherul a acordat interviu unor publicatii controlate de Kremlin în care a susținut că a spart contul lui Navalnîi din proprie inițiativă, negând orice relație cu agențiile de stat din Rusia.

Corespondenta lui Navalnîi, publicata de Hell, a fost temeiul deschiderii unui nou dosar penal impotriva opozantului rus. „Hell coopereaza cu poliția secretă rusa și publica informațiile pe care le primeste pe cai ilegale”, – a declarat Navalnîi corespondentului DW.
Daunele cauzate de acțiunile Hull sunt grave, afirma politicianul. „Documentele publicate conținea informatii cpnfidentiala de natura avocateasca. În plus, „informațiile corespondenței au dat in vileag sursele secrete si insiderii Fondului pentru combaterea corupției, care raportau cazuri de corupție. Cariera și siguranța acestor oameni au fost pusa în pericol „, – spune el corespondentului DW.

Bloggerii: hackerul acționează la instrucțiunile Kremlinului

stea Kremlin si LunaHackerul Hell a acționat dupa o schema similară si în alte cazuri. De exemplu, în anul 2007, angajații procuraturii Moscova au perchezitionat apartamentul bloggerului și președintelui Centrului de Cercetare si Informati „Panorama” Vladimir Pribilovski. Anterior, el publicase pe blog interogatoriul martorilor în cazul asasinarii fostului șef al FSB Moscova Anatoli Trofimov. Ulteriro, împotriva bloggerului a fost initiat un proces pentru scurgeri de informații secrete. În timpul perchezitiilor, din apartamentul bloggerului au fost confiscate computere, care au fost ulterior returnate.
În scrut timp, posta electronica personala a bloggerului a fost atacata de Hell.

Hackerul a distrus contul grupului de sprijinul al candidatului la președintia rusa Vladimir Bukovski. Pribilovski crede că in spatele hackerului se afla serviciile speciale ruse care i-au transmis parolele. „Perchezitia a fost facuta de procuratura Moscovei, dar computerele au fost returnate cu sigilii ale FSB,” – a spus el într-un interviu cu DW, adăugând că „Hell are o echipa” de câteva zeci de persoane.

Navalnîi spune că infractorul electronic are 41 de ani, locuiește în Bonn și este teoretic șomer.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Încarc...

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top