clasamijlocDe la începutul recesiunii, din 2014, clasa de mijloc din Rusia s-a redus cu 14 milioane de oameni, rezultă din raportul Sberbank, potrivit Slon Magazine.

Astfel, daca în 2014, din clasa de mijloc faceau parte circa 60 la sută dintre rușii activi economic, în 2016 numărul acestora a scăzut la jumătate. Potrivit economiștilor, acest lucru se datorează faptului că, în ultimii doi ani, cheltuielile cetatenilor au crescut mai repede decât veniturile, în special salariile.

Din clasa de mijloc fac parte oamenii care dispun de fonduri suficiente pentru a-și oferi un nivel „decent” de viață. În Rusia, în conformitate cu banca elvețiană Credit Suisse, în 2015, din clasa de mijloc faceau parte persoanele ale căror venituri anuale reprezintă 18 mii de dolari. Din aceasta rezultă că din clasa de mijloc fac parte doar 4% dintre ruși (aproximativ 6 milioane de oameni).

In Statele Unite, această cifră se ridică la 90 de milioane de oameni, cu venituri medii anuale de 50 de mii de dolari.

Țara cu cea mai numeroasa clasa de mijloc este China, potrivit raportului Credit Suisse, cu aproape 110 milioane de oameni.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Se încarcă...

Related Posts

3 Responses to Clasa de mijloc din Rusia a scăzut cu 14 milioane de oameni

 1. bogdan spune:

  Deci in USA 28 % in OLR 4% si in China 8%(raportate la populatia actuala ! Doar Nivelul clasei de mijloc e calificat diferit ! In USA e de 50.000 /an, in China e de 12 000 /an iar in OLr este de 18.000/an ! Toate in valoare $ curs de schimb oficial…Diferentele spun totul despre dezvoltarea economica a tarilor respective ! Unde-i Nada Hui ala cu falimentul USA ?!

  • mocanu dan spune:

   IN RUSIA SALARIUL MINIM PE ECONOMIE ESTE DE 90$DECI SUB AL CHINEZILOR.TRAIASCA OLIGARHII LUI PUTIN

   • bogdan spune:

    Iar in orasele mici si in zona rurala doar salariul minim se primeste…In Moscova sau St Petersburg sunt salarii destul de ok cam ca la noi doar ca preturile sunt la cer….dar in afara acestori orase mari foamea scrie pe ei…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top