berlin_wallPreședintele Dumei de Stat (echivalentul Camerei Deputatilor din Rusia), Serghei Narîșkin a solicitat Comisiei pentru afaceri externe să studieze posibilitatea elaborarii unei declarații oficiale de condamnare a anexarii Republicii Democrate Germane de catre Republica Federala Germania în 1989„, potrivit Tass.

Inițiativa vine din partea deputatului Partidul Comunist, Nikolai Ivanov. Dragă Serghei E., noi toți te-am simpatizat atunci când, pe 26 ianuarie, la o conferință de presă la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei, ai luptat împotriva atacurilor președintelui Anne Brasseur, care a acuzat Rusia de anexarea Crimeei”, a spus comunistul.

Eu propun ca o măsură de retorsiune să încredințam Comisiei pentru afaceri externe elaborarea unei declarații de condamnare a anexarii Republicii Democrate Germane de catre Republica Federala Germania în 1989. Mai ales că, în comparatie cu Crimeea, atunci nu s-a organizat referendumul național a reamintit Ivanov.referendum in crimeea

Este demn de remarcat faptul că aceasta nu este prima inițiativă de rejudecare a trecutului in parlamentul rus. Astfel, membrii Consiliul Federației (echivalentul Senatului) doresc să revizuiască decizia cu privire la transferul Crimeei catre Ucraina în 1954, iar Duma de Stat a propus revizuirea evaluarii bombardarii nucleare a orașelor Hiroshima și Nagasaki, precum și hotărârea de acum 25 de ani care condamna războiul din Afganistan.

Amintim ca, Germania de Est (RDG) și Germania de Vest (RFG) s-au format prin divizarea Germaniei între puterile învingătoare după al Doilea Război Mondial. Pe 9 noiembrie 1989, sub influența demonstrațiilor populare de masă de la Berlin, guvernul RDG a ridicat restricțiile privind comunicarea cu Berlinul de Vest. Zidul Berlinului, care separa cele două parti ale orasului – comunista si democrata – a fost spart. Pe 1 iulie 1990, intre cele doua tari au fost desfiintate in totalitate controalele la frontieră.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Votează: Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (2 voturi, media: 3,00 din 5)
Încarc...

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top