Compania ruseasca Mail.ru Group a fost printre firmele care au avut acces la datele utilizatorilor Facebook, sustine CNN, menționând că Mail.ru are legături cu Kremlinul.

Canalul tv se referă la informațiile primite de la rețeaua socială americana. În special, se remarcă faptul că Mail.ru a dezvoltat pentru Facebook „sute de aplicații”. Unele dintre ele erau disponibile numai în versiunea de testare. Cu toate acestea, două aplicații, deschise publicului larg, au avut acces la datele utilizatorilor în decursul a două săptămâni.

Reprezentanții Facebook au explicat că aplicațiile Mail.ru au făcut parte din ancheta privind utilizarea incorectă a datelor. Ea a început după izbucnirea scandalului Cambridge Analytica.

Mail.ru susține ca nu a avut legatura cu ancheta declansta la Facebook, deși rețeaua socială afirma contrariul. Totodata, Facebook a adăugat că nu are niciun motiv să suspecteze că dezvoltatorul rus a folosit datele în mod necorespunzător.

CNN reamintește că, până în 2015, dezvoltatorii de aplicații pentru rețeaua sociala au avut permisiunea de a colecta date despre utilizatori și prietenii lor. În special, compania a recunoscut ca a oferit acces la numele utilizatorului, sexul, data nașterii și locația, precum și fotografii ale acestuia. Facebook a afirmat că a încetat această practică în mai 2015. Cu toate acestea, în urma cu două săptămâni, reteaua sociala a notificat Congresul Statelor Unite ca a continuat să ofere acces la datele utilizatorilor. Un total de 61 de companii, inclusiv Mail.ru, au avut astfel accest la datele personale ale utilizatorilor de Facebook.

Oficialii Mail.ru au refuzat sa comenteze informațiile CNN, precizand că compania a utilizat datele utilizatorol Facebook doar în scop comercial, pentru promovarea produselor în cadrul rețelei sociale. Compania a anunțat disponibilitatea de a fi supusa unui audit tehnic pe această temă, dacă partenerii americani isi exprima aceasta dorinta.

Scandalului scuregerii datelor personale ale utilizatorilor Facebook a izbucnit în luna martie. Atunci s-a aflat ca prin intermediul companiei Cambridge Analytica au fost ”scurse” date despre 87 milioane de conturi. Toate acestea se întâmplau în contextul investigației americane în curs de desfășurare privind amestecul Rusiei în alegerile din SUA și a acțiunilor hackerilor ruși.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Încarc...

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top