Comisia Europeană (CE) a aprobat propunerea pentru un nou program de asistență macrofinanciară (MFA) pentru Ucraina, de până la un miliard de euro, pentru a sprijini stabilizarea economică și reformele structurale, se arata intr-un comunicat postat pe site-ul CE.

„Propunerea de astăzi vine în urma cererii autorităților ucrainene și a discuțiilor directe între președintele Comisiei, Jean-Claude Juncker, și președintele Ucrainei Petro Poroșenko. Noul program își propune să se bazeze pe progresele realizate în sprijinul stabilizării economice și reformelor structurale, pe parcursul celor trei programe MFA anterioare”, se arată în declarație.

Vicepreședintele Comisiei Europene, Valdis Dombrovskis, a menționat că propunerea celui de-al patrulea program de asistență macrofinanciară dovedește angajametul  UE privind solidaritatea cu Ucraina.

„Această solidaritate trebuie să meargă mână în mână cu atașarea constantă a autorităților ucrainene față de un program ambițios de reforme care sa garanteze o Ucraina stabilă și prosperă. Așteptăm cu nerăbdare sprijinirea acestui program important de către Parlamentul European și statele membre“, – a spus el.

De asemenea, comisarul european Pierre Moscovici a solicitat autorităților ucrainene să continue ritmul reformelor cu o vigoare reînnoită, „pentru a construi o țară mai echitabilă, mai stabilă și prosperă în interesul tuturor ucrainenilor“.

„Toate plățile aferente programului propus, inclusiv prima, va depinde de punerea în aplicare a reformelor menite să abordeze vulnerabilitățile constatate în economia ucraineană. Incluse în memorandumul de înțelegere, ele vor lua în considerare măsurile care rămân nerezolvate din programul MFA anterior, și va include măsuri de consolidare a luptei împotriva corupției”, a menționat Comisia Europeană.

Propunerea Comisiei Europene pentru cel de-al patrulea program de asistență macrofinanciară pentru Ucraina este supusă aprobării Parlamentului European și Consiliului Uniunii Europene.

Până în prezent, de la începutul anului 2014, Ucraina a primit pe cele trei programe MFA anterioare împrumuturi în valoare de 2,81 miliarde EUR.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Votează: Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (4 voturi, media: 4,00 din 5)
Încarc...

Related Posts

3 Responses to Comisia Europeană oferă Ucrainei un ajutor financiar oficial de un miliard de euro

  1. Marian spune:

    In viata nu este nimic gratis,iti da cu o mana,iti i-a cu doua!

  2. bogdan spune:

    Si Porcia a oferit ajutor ! A trimis 1 miliard de cartuse in Donbas – „ajutor umanitar” ! Si godaci sa le distribuie !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top