platformaComisia ONU privind granițele platoului continental a început examinarea cererii de extindere a platoullui continental rusesc în Oceanul Arctic. La aceleași teritorii din zona arctica pretind, de asemenea, Canada și Danemarca.

Ședința Comisiei, care este alcatuita din mai mult de 20 de experți, are loc în spatele ușilor închise, în clădirea CC-2 situate în afara sediului ONU. Din partea Rusiei la reuniune participă ministrul resurselor naturale și mediului, Serghei Donskoi.

Sesiunea grupului de lucru va dura câteva zile.

Pregătirea materialelor pentru cererea Rusiei a durat mai mult de 10 ani, timp în care Rusia declarata ca a efectuat cercetări extinse în Oceanul Arctic pentru a studia natura geologică a înaltimii Mendeleev și crestei Lomonosov, care sunt cerute de către Rusia.

Suprafața totală a teritoriului revendicat de Rusia este de 1.191.000 kmp. În conformitate cu cele mai pesimiste estimări, teritoriul conține rezerve potențiale de hidrocarburi de circa 5 miliarde tone echivalent de combustibil.

rosneft arcticaÎn afară de Rusia și Danemarca, diferite alte părți ale fundului mării arctice sunt revendicate de către Canada, Norvegia și Statele Unite ale Americii. Interesele statelor fata de mările nordice sunt dictate de faptul că acestea contin ăn subteran 83 de miliarde de tone echivalent de combustibil. Dintre acestea, aproximativ 80% în marile Barenț și Kara.

Rusia a încercat să obțina o ”enclavă” în Oceanul Arctic, dar cererea sa a fost respinsă de către Comisie. După aceasta, Moscova a decis să solicite parti sperate din acelasi teritoriu în mod individual. În martie 2014, Comisia ONU a satsifacut pretenția rusilor la un teritoriul în Marea Ohotsk în suprfata de 52.000 de kmp.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Încarc...

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top