CM CEOrganismul politic superior al Consiliului Europei – Comitetul de Miniștri – a adoptat o decizie oficiala privind poziția Consiliului Europei față de situația din Ucraina, anunta eurointegration.com.

Consiliul Europei s-a concentrat asupra problemei din Crimeea, unde s-a înregistrat cea mai mare dinamică negativă. Comitetul de Miniștri „și-a exprimat profunda îngrijorare față de deteriorarea situației drepturilor omului, inclusiv interzicerea unor drepturi precum libertatea de exprimare, libertatea de întrunire, libertatea de credință și religie, precum și reprimarea minorităților etnice”.

De asemenea, demn de remarcat: daca într-un raport recent al Misiunii Speciale al Secretarul General al Consiliului Europei în Crimeea (condus de diplomatul Gerard Stoudmann), s-a afirmat că autoritățile ruse persecuta Mejlisul tatarilor din Crimeea, nu pe tatari ca grup etnic, atunci Comitetul de Ministri a adoptat un limbaj mult mai dur.
În documentul adoptat astazi se subliniază că este vorba despre persecutarea tătarilor pe criteriu etnic.

Separat, Comitetul de Ministri al Consiliului Europei și-a exprimat „regretul profund” în legatura cu decizia Crimeei de a interzice Mejlisul și declararea lui drept „organizație extremista”.

Comitetul de Miniștrilor a subliniat că nu recunoaște „instanta” care a adoptat interdicția si o numeste „așa-numita Curte Supremă din Crimeea”.

Consiliul Europei nu dezvăluie rezultatele votului, dar surse de PE spun ca au existat doar două voturi împotrivă. De regulă, împotriva deciziilor cu privire la chestiunea ruseasca voteaza doar Rusia și Armenia. Un alt satelit al Federației Ruse, Serbia, de cele mai multe ori se abține.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Votează: Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (3 voturi, media: 5,00 din 5)
Încarc...

Related Posts

One Response to Comitetul de Miniștri al Consiliului Europei: Situația în Crimeea s-a deteriorat în mod semnificativ

  1. Catun spune:

    Vai ce surpriza, doar nu era ca situatia sa se imbunatateasca.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top