olimpicComitetul Internațional Olimpic (CIO) a prelungit sancțiunile împotriva Rusiei în legătură cu scandalurile de dopaj, potrivit serviciului de presă al CIO.

„Comitetul Executiv IOC a decis să prelungescă măsurile provizorii adoptate pe 19 iulie 2016, în ceea ce privește Rusia, până la o notificare ulterioară” – se arată într-un comunicat de presă.

Dupa publicarea raportului preliminar al comisiei independente a Agenției Anti-Doping Mondială (WADA), sub conducerea lui Richard McLaren, pe 18 iulie, CIO a recomandat federațiilor internaționale pentru sporturile de iarnă să refuze evenimentele de pe teritoriul Federației Ruse pana la 31 decembrie în 2016. Acum, aceste sancțiuni au durată nelimitată.

Totodată, Comitetul executiv va continua să ia toate măsurile și sancțiunile necesare în contextul Jocurilor Olimpice, cum ar fi descalificarea sportivilor, precum și excluderea oficialilor și functionarilor implicati în scandalul dopajului.

„In afara jocurilor olimpice, federațiile internaționale au dreptul sa impuna orice sancțiuni suplimentare împotriva sportivilor și oficialilor, până la suspendarea calității de membru al federațiilor naționale”, – spune decizia.

Pe 9 decembrie, McLaren va dezvalui rezultatele finale ale investigației Comisiei cu privire la acuzațiile de manipulare a mostrelor de dopaj ale sportivilor ruși la Jocurile Olimpice de la Soci, care ar fi fost făcute cu complicitate guvernamentala.

Amintim ca, dupa publicarea primei părți a raportului, toti atletii si halterofilii ruși precum și un număr de sportivi din alte probe au primit interdictie pentru participarea la Jocurile de la Rio de Janeiro. In plus, lotul paralimpic rus a fost descalificat în întregime.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Votează: Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (2 voturi, media: 5,00 din 5)
Încarc...

Related Posts

2 Responses to Comitetul Internațional Olimpic a prelungit sancțiunile anti-doping împotriva Rusiei

  1. bogdan spune:

    Dracu a mai auzit de godaci sportivi !

  2. Bukovineanul spune:

    pai ar trebui sanctiuni pana le iese Crimeea, Donbassul si imperialismul din capetele patrate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top