Comitetul Miniștrilor Consiliului Europei (Comitetul) a avut joi, 21 septembrie, o reuniune pe tema neexecutării de catre Rusia a deciziilor Curții Europene pentru Drepturile Omului (CEDO), în „cazul Kirovles” și a recunoscut că autoritățile din Federația Rusă continuă să încalce drepturile liderului opoziției Alexei Navalnîi.

În special, Comitetul a constatat că autoritățile ruse au încalcat flagrant dreptul la o justitie echitabila a lui Navlnîi, deoarece cazul sau a fost trimis spre rejudecare la aceeași instanță care a emis anterior sentința ce a fost anulată.
Comitetul Miniștrilor Consiliului Europei are un rol-cheie în sistemul organismelor Consiliului Europei, fiind autorizat să vorbească și să ia decizii în numele organizației. În plus, o alta funcție importantă a sa este monitorizarea punerii în aplicare a deciziilor CEDO.

În opinia Comitetului, Rusia nu a respectat decizia CEDO din februarie 2016, care a declarat că verdictul în „cazul Kirovles” împotriva lui Alexei Navalnîi și Petr Ofițerov a încălcat dreptul reclamantului la un proces echitabil. CEDO a admis apoi ca decizia instanței ruse, conform căreia Navalnîi a fost condamnat în 2013 la cinci ani de închisoare cu suspendare este nedreaptă și a hotărât că autoritățile ruse ar trebui să anuleze condamnarea.

Cu toate acestea, în Rusia, după reexaminarea dosarului de catre aceeași instanță, despre care s-a spus ca nu fost capabila sa asigure un proces echitabil,  Navalnîi și Ofițerov au fost gasiti din nou vinovati și i-au condamnat la cinci ani de inchisoare cu suspendare și o amendă de 500.000 ruble.

De asmenea, Serviciul de presă al Comitetului a facut apel la Moscova să ia măsuri pentru a permite lui Navalnîi sa candideze la alegerile prezidențiale din 2018, pentru că, în conformitate cu legislația din Rusia, dosarul penal în „cazul Kirovles“ reprezinta acum un obstacol în calea înregistrării candidaturii sale pentru alegerile prezidentiale.

 

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Votează: Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (3 voturi, media: 3,67 din 5)
Încarc...

Related Posts

One Response to Consiliul Europei cere Moscovei să-i permită lui Navalnîi participarea la alegerile prezidențiale din Rusia

  1. bogdan spune:

    Si Porcia a raspuns imediat: groh, groh, groh !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top