steagul sovieticÎn plină criză a sancțiunilor impuse de comunitatea internațională Rusiei, ca urmare a implicării sale directe în conflictul militar din Estul Ucrainei de partea separatiștilor pro-ruși, comuniștii din Duma de Stat a Parlamentului Federației Ruse sunt preocupați cu falsificarea istoriei celei de-a doua conflagrații mondiale.

Aceștia au inițiat un proiect legislativ prin intermediul căruia se dorește rescrierea istoriei, prin introducerea unei pedepse de 10 ani de închisoare pentru oricine va compara regimul sovietic cu cel al Germaniei Naziste, scriu jurnaliștii cotidianului moscowtimes, citând agenția RIA-Novosti.

Proiectul de lege inițiat de către deputații comuniști Valery Rashkin și Serghei Obuhov este privit de mass-media moscovită drept un răspuns la”tendința internațională de a rescrie istoria celui de-al doilea război mondial și de a schimba ordinea mondială postbelică”.

Criza din Ucraina a determinat în societatea rusă o retorică agresivă anti-occidentală pentru că ” se încearcă schimbarea ordinii mondiale și implicit minimalizarea rolului Kremlinului în cadrul lumii postbelice”.

Potrivit jurnaliștilor agenției RIA-Novosti,proiectul de lege al deputaților comuniști din cadrul Dumei de Stat care prevede introducerea unei pedepse de 10 ani de pușcărie pentru oricine va îndrăzni să compare regimul sovietic cu cel nazist este o completare la o lege adoptată anul trecut care prevede cinci de închisoare pentru oricine va reabilita nazismul.

Rusia redefinește regimurile totalitare

PactulProiectul de lege propus de comuniștii ruși „interzice egalizarea regimurilor politice ale URSS și Germaniei Naziste precum și afirmarea superiorității acestuia”.

Cei care ar încălca acestă lege ar urma să execute până la zece ani de pușcărie, după care cei condamnați ar urma trei ani să ocupe anumite locuri de muncă.

Autorii proiectului de lege menționat consideră că este un răspuns la o rezoluție din 2006 adoptată de către Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei (APCE), care a cerut denunțarea regimurilor comuniste totalitare.

Ofensiva Moscovei în rescrierea  rolului URSS în cel de-al doilea război mondial inclusiv a Pactului de neagresiue Ribbentrop-Molotov a început odată cu anexarea de către Kremlin a Crimeii de la Ucraina, anul trecut.

Recent, Ucraina și Estonia au introdus în legislațiile lor naționale o serie de amendamente care condamnă ororile regimului comunist instaurat de Stalin după cel de-al doilea război mondial și interzic folosirea simbolurilor comuniste.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Încarc...

Related Posts

One Response to Comuniștii ruși falsifică istoria celui de-al doilea război mondial

  1. Zorg spune:

    Sunt pe „drumul cel bun”. Vor ajunge la legi gen: 7 ani de închisoare și 3 ani de muncă silnică dacă ți-ai botezat cățelu’ John, 5 ani de închisoare și 10 (zece) bice pe spinare în piața publică dacă porți tricou cu Rambo, între 20 și 50 de ani de gulag dacă ești bărbat și zâmbești altui bărbat care nu ți-e rudă de gradul unu, 5 ani de muncă silnică și 3 luni de sanatoriu dacă vorbești cu porumbeii în parc ș. a. m. d.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top