Conflictul din Karabah. Baku amenință că va folosi toate armele de care dispune

9:36 am, 4 aprilie 2016 • de Comentariile sunt închise pentru Conflictul din Karabah. Baku amenință că va folosi toate armele de care dispune

raniti KarabahConflictul din Nagorno-Karabah nu este înghețat și rezolvarea sa nu se va produce de la sine, a declarat Novruz Mammadov, adjunctul șefului Administrației Prezidențiale a Azerbaidjanului, directorul Departamentului de Relații Externe .

„Comunitatea internațională, diversele organizații, țarile care co-prezideaza grupul OSCE de la Minsk ar trebui să ia măsuri pentru a rezolva conflictul”, – a spus Mamedov, subliniind că Azerbaidjanul sprijină soluționarea pașnică a conflictului din Karabah.

Între timp, un purtator de cuvant al Ministerului Apararii azer, Vagif Dargyahlî a declarat agenției „Interfax-Azerbaidjan” că situația de pe linia de contact continuă să fie foarte grea.
„În ciuda faptului că am anunțat respectarea încetării focului, partea armeană continua sa bombardeze pozițiile forțelor armate și localitati azere situate de-a lungul liniei de contact”, – a spus el.
Oficialul a subliniat că armata Azerbaidjanului va ramane la controlul înălțimilor strategice cucerite, iar în cazul agravării situației, republica este pregătită să efectueze „o operațiune la scară largă pe întreaga linie, cu toate tipurile de arme”.

Între timp, Nagorno-Karabah acuză forțele armate azere de moartea civililor. „Ieri, unități armate din Azerbaidjan au încercat să intre în sat. Vedeti rezultatele” – a declarat David Babaian, secretarul de presă al republicii auto-proclamate Nagorno-Karabah (NKR), amintind de imaginile cu cadavrele locuitorilor publicate anterior în presa armeană.
Situația din zona de conflict a escaladat în Karabah sâmbătă seara. Părțile din conflict s-au acuzat reciproc de încălcarea armistițiului vechi de 22 de ani.

Rusia, SUA, ONU și alte țări au condamnat acțiunea militară în regiune și au f

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Votează: Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (1 voturi, media: 5,00 din 5)
Încarc...

Related Posts

Comments are closed.

Scroll to top