Putin la tvÎn Congresul american se depun eforturi sustinute pentru reanimarea masinii de contra-propaganda aflata in conservare in estul Europei dupa sfarsitul razboiului rece, scrie The Guardian.

Americanii vor contracararea avalansei de propaganda provenita de la mass media rusa şi „trolii” de internet ai Kremlinului care promoveaza linia anti-occidentala a Moscovei

„Rusia si-a plantat o armata informationala in posturi TV si de radio si in publicatii din toata Europa”, spune congresmanul Ed Royce, presedintele comisiei de afaceri externe, in cadrul unor audieri privind propaganda Kremlinului. Royce a avertizat ca propaganda Moscovei „poate fi mai periculoasa decat orice armata pentru ca nicio artilerie nu poate opri raspandirea minciunilor ce submineaza interesele de securitate ale Statelor Unite in Europa”.

In Occident, cea mai vizibila portavoce a Kremlinului este televiziunea RussiaToday. Criticii acesteia spun ca postul TV lucreaza pentru a-i discredita pe cei ce dezaproba guvernul rus si pentru a justifica actiunile Moscovei.

„Propaganda ruseasca e cateodata sarita de pe fix, spune lucruri imposibile. Nu are efectul de a face oamenii sa le creada, dar dezarmeaza”, spune Kadri Liik, un expert in relatii externe al Consiliului European.

„Nu sunt doar minciuni in stilul propagandei sovietice. E mai sofisticat de atat. E un fel de violenta impotriva mintii”, a declarat expertul, potrivit hotnews.ro.

Principala ingrijorare occidentala este influenta Kremlinului asupra opiniei publice din tarile baltice unde , spun oficiali SUA, se incearca intarirea nationalismului pro-moscovit printre minoritatile vorbitoare de rusa si erodarea sprijinului pentru UE si NATO.

Contra-efortul american este condus de Broadcasting Board of Governors, o agentie federala ce conduce Vocea Americii si statii radio similare dedicate Orientului Mijlociu, Cubei si Asiei.

„Propaganda Kremlinului submineaza intentionat increderea publica prin minciuni si propaganda. Pune intrebari, dar nu pentru a gasi raspunsuri, ci pentru a te bombarda cu atatea intrebari ca renunti sa mai dai atentie. Submineaza increderea in media, in democratie, In UE, in NATO, in Occident”, spune Matthew Armstrong, membru al agentiei.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Votează: Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (6 voturi, media: 3,67 din 5)
Încarc...

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top