Congres USAComisia pentru afaceri externe a Camerei Reprezentanților SUA a aprobat o rezoluție și a recomandat Camerei să adopte proiectul de lege H.R.5094 intitulat „Sprijin pentru stabilitatea și democrația din Ucraina”, care prevede înăsprirea sancțiunilor împotriva Rusiei, scrie dt.ua.

Autori ai documentului sunt 15 membri ai Camerei Reprezentanților, reprezentând partidele Democrat și Republican. Proiectul de lege are drept scop, în special, „descurajarea, riposta și stoparea agresiunii ruse în Ucraina pentru sprijinirea tranziției spre democratie”.

Proiectul de lege prevede mentinerea sancțiunilor la nivel legislativ împotriva Rusiei până la îndeplinirea completă a acordurilor de la Minsk, care vor continua până la sfârșitul ocupației ruse din Crimeea.

In plus, documentul interzice recunoașterea de catre Statele Unite a anexarii Crimeei de catre Rusia. Textul conține o cerere pentru șeful Departamentului de Stat al SUA să dezvolte și să înceapă să pună în aplicare o strategie pentru contracararea dezinformarii și propagandei ruse îndreptate împotriva populației din țările vecine Rusiei.

În plus, Consiliul SUA al Audiovizualului va trebui să creeze un serviciul de radiodifuziune al tatarilor din Crimeea, subordonat serviciului de radiodifuziune din Ucraina, pentru a difuza programe în limba tătară în Crimeea.

Proiectul de lege mai prevede înfiintarea unui consorțiu internațional cu participarea Statelor Unite și altor țări, instituții, investitori și societăți de asigurare pentru garantarea în comun a posibilelor riscuri de investiții, cu scopul facilitarii infuziei de investiții private în Ucraina.

După anexarea Crimeei de catre Rusia, SUA si UE au introdus sancțiuni personale împotriva politicienilor și a altor cetățeni ai Rusiei și Ucrainei, care sunt responsabili de subminarea integrității teritoriale a Ucrainei.

Pe 1 iulie, Uniunea Europeană a prelungit sancțiunile împotriva Rusiei timp de șase luni – până la 31 ianuarie 2017.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Votează: Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (5 voturi, media: 5,00 din 5)
Încarc...

Related Posts

One Response to În Congresul SUA s-a aprobat o rezoluție care înăsprește sancțiunile împotriva Rusiei

  1. bogdan spune:

    Asta este cea mai buna politica impotriva Ospiciului Lumea Rusa ! Si doar inasprirea treptata a sanctiunilor va duce cu siguranta la rezultat impotriva acestui stat de dementi ! In final dementul pitic va ajunge la locul lui ! Adica la groapa de gunoi a istoriei…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top