Comisiile pentru forțele armate ale ambelor camere ale Congresului SUA au convenit asupra unui proiect de lege privind bugetul Ministerului Apărării pentru exercițiul financiar 2018. În special, în proiectul de buget au fost incluse articole despre alocarea a aproximativ 4,6 miliarde de dolari pentru contracarea agresiunii Rusiei în Europa

Potrivit documentului, „4,6 miliarde de dolari pot fi cheltuiți pentru implementarea „Inițiativei de descurajare în Europa” în vederea întăririi încrederii aliaților NATO și pentru a consolida potențialul militar american în Europa. Documentul este publicat pe site-ul Comitetului Senatului.

În plus, comisiile Congresului permit Secretarului de Stat și Ministrului Apărării să cheltuiască 350 milioane de euro pentru acordarea de asistență militară Ucrainei, inclusiv pentru înarmarea armatei ucrainene cu armele letale. În același timp, jumătate din sumă poate fi acordata necondiționat, iar a doua jumatate numai dacă șeful Pentagonului este mulțumit de succesul reformelor militare efectuate de Kiev.

În plus, proiectul de buget aprobat prevede alocarea a 100 de milioane de dolari pentru ajutorarea statelor baltice – Lituania, Letonia și Estonia – să respingă agresiunea Rusiei.

Comisiile Congresului au decis să includa si in bugetul pe 2018 mentiunea privind interzicerea cooperarii cu Ministerul Apărării al Rusiei. Totodata, proiectul de lege prevede că militarii SUA nu pot utiliza produse software ale companiei ruse Kaspersky Lab.

Anterior, Congresul american a aprobat crearea unei rachete terestre cu rază medie de acțiune ca răspuns la încălcarea de către Rusia a Tratatului privind eliminarea rachetelor cu rază medie și scurtă (INF Treaty). Și aceasta prevedere este inclusa în proiectul de buget al armatei pentru 2018. Bugetul prevede alocarea a 58 de milioane de dolari pentru măsuri de răspuns la încălcarea de către Rusia a tratatului INF, inclusiv a programului de cercetare și dezvoltare a rachetelor.

Proiectul de lege urmeaza sa fie adoptat întâi de Camera Reprezentanților și apoi de Senatul Statelor Unite, după care va fi trimis spre semnare președintelui. Pentru ca textul legii bugetuluia a fost deja convenit și susținut de ambele partide, votul va fi doar o formalitate.

Bugetul american pentru apărare în anul fiscal 2018 ar trebui să se ridice la aproape 700 miliarde dolari, cu 26 miliarde dolari mai mult decât a propus presedintele Donald Trump.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Votează: Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (4 voturi, media: 4,00 din 5)
Încarc...

Related Posts

5 Responses to Congresul SUA a decis să aloce 4,6 miliarde $ pentru „contracararea agresiunii Rusiei” în Europa

 1. rsumy spune:

  Bravo, SUA !!!
  🙂

 2. bogdan spune:

  Porcia lui Putler se va dezintegra pe cresterea cursei inarmarii precum URSS !

 3. bogdan spune:

  Nu e nevoie ! O fac ei singuri !

 4. Basarabia e Romania spune:

  Ar trebui sa aloce inca 2 miliarde pentru desintegrarea imperiului-federatie…..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top