Majoritatea membrilor Consiliului Superior al Magistraturii din Georgia au adus acuzatii reprezentantului președintelui în Consiliu, Anna Dolidze, de colaborationism cu Moscova, în încercarea autoritatilor ruse de a discredita trupele georgiene imediat după „războiul de cinci zile“ din 2008.

Acuzațiile au fost făcute ca răspuns la declarațiile Annei Dolidze despre ”conformismul în sistemul judiciar al țării”, scrie Radio Liberty.

În numele majorității membrilor Consiliului Superior al Magistraturii (organ de stat pentru supravegherea sistemului judiciar), luni a fost publicata declaratia membrului Consiliului – Dmitri Gvritishvili. Potrivit lui, după „războiul de cinci zile“ din 2008, Anna Dolidze a primit compensații bănești din partea unui ONG rusesc, denumit „Inițiativa justiției ruse“, pentru colectarea de informații cu privire la presupusele crime împotriva umanității în timpul conflictului din Osetia de Sud, comise de trupele georgiene.

Potrivit lui Dmitri Gvritishvili, deși este înregistrat  în Olanda, ONG-ul „Inițiativa justiției ruse“ este afiliat autorităților ruse. Ceea ce inseamna ca reprezentantul președintelui a executat „un ordin anti-georgian emis de Moscova“, în dauna intereselor Georgiei, precum și în detrimentul adevărului, din moment ce, potrivit lui Gvritishvili si a colegilor sai, „în timpul respingerii agresiunii ruse, armata georgiană nu a comis crime împotriva umanității“.

Anna Dolidze neaga cu furie toate acuzațiile, deși nu dezminte faptul că a participat la asa-zisa ”ancheta internațională” privind evenimentele din 2008. Ea atribuie demersul membrilor Consiliului Superior al Magistraturii criticilor sale împotriva acestui organism pentru conformitatea în executarea ordinelor procuraturii în  unele dosare de mare rezonanta.

Conform constituției georgiene, controlul urmăririi penale este atribuit nu președintelui, care este dotat cu funcții de reprezentare, ci premierului și guvernului. Din acest motiv, in Georgia apar deseori conflicte între șeful statului și guvern.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Votează: Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (1 voturi, media: 1,00 din 5)
Se încarcă...

Related Posts

One Response to Consiliera președintelui Georgiei – acuzată de ”colaboraționism” cu ocupantul rus

  1. bogdan spune:

    Ei bine in zona aia scroafe si idioti utili sunt peste tot…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top