sanctiuniConsiliul European a prelungit în mod oficial cu șase luni sancțiunile economice ale UE împotriva Rusiei. Restricțiile vor fi în vigoare până la 31 ianuarie 2017.

Într-un comunicat oficial pe site-ul  Consiliului European se reamintește că sancțiunile economice împotriva Rusiei au fost introduse inițial pe 31 iulie 2014 pentru o perioadă de un an, ca răspuns la acțiunile destabilizatoare ale Rusiei în Ucraina. Măsurile restrictive vizează sectorul financiar, de apărare, energie, precum și al produselor cu dublă utilizare.

În martie 2015, Consiliul European a decis că sancțiunile ar trebui să fie legate direct de realizarea acordurilor de la Minsk, a căror punere în aplicare a fost planificata să fie finalizata înainte de 31 decembrie 2015. Având în vedere că acordurile nu au fost puse în aplicare în timp, UE a extins sancțiunile pînă la 31 iulie 2016.

Evaluand progresul punerii în aplicare a acordurilor de la Minsk, Consiliul European a decis că sancțiunile împotriva Rusiei ar trebui să fie prelungite cu încă șase luni, până la 31 ianuarie 2017.

Decizia Consiliului European a fost predictibila. Anterior, cancelarul german Angela Merkel a declarat despre necesitatea prelungirii sancțiunile împotriva Rusiei, ca urmare a lupsei de progres în punerea în aplicare a acordurilor de la Minsk.

Acordurile de la Minsk reglementează soluționarea pașnică a conflictului din estul Ucrainei.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Votează: Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (2 voturi, media: 5,00 din 5)
Încarc...

Related Posts

3 Responses to Consiliul European a prelungit oficial sancțiunile economice împotriva Rusiei

  1. bogdan spune:

    Sanctiuni pe termen nelimitat pana vor iesi porcii din Ucraina si se vor intoarce la ei acasa in Ospiciul Lumea Rusa !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top