Legislația rusă privind ONG-urile, legea așa-numitilor „agenți străini“ nu corespunde standardelor internaționale și europene în materie de drepturile omului, a declarat Nils Muiznieks, șeful Comisiei pentru drepturile omului al Consiliului Europei, fiind audiat în calitate de terță parte în fața Curții Europene a Drepturilor Omului (CEDO).

Aplicarea acestei legi împiedică activitatea organizațiilor societății civile din Rusia, încalcă drepturile la libertatea de asociere și libertatea de exprimare. În afară de problemele legate de finanțare, ONG-urile „agenți străini“ se confruntă cu hărțuire și persecuție din partea autorităților și, uneori, chair atacuri fizice, a declarat Mujzhnieks.

El susține că definiția „activității politice“ în ceea ce privește organizațiile non-guvernamentale din legera rusă este formulata gresit. Potrivit lui, activitățile pe care legea le califică drept „politică“ reprezinta un drept fundamental al organizațiilor societății civile. Șeful Comisiei privind drepturile omului din Consiliul Europei constată că legea ruas „Cu privire la agenții străini“ împiedică drepturile omului și asociațiile civile sa apere interesul public în Rusia.

În martie, CEDO a început examinarea plângerilor unor organizații non-profit din Rusia în legatura cu Legea cu privire la „agenți străini“. CEDO a comasat într-un dosar plângerile a 61 de ONG-uri din Rusia, inclusiv Asociația pentru protecția drepturilor alegătorilor „GOLOS“, „Comitetul pentru Prevenirea Torturii“, Saharov Center, Centrul pentru Drepturile Omului „Memorial“, muzeul „Perm-36“ și altele.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Votează: Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (2 voturi, media: 3,00 din 5)
Încarc...

Related Posts

6 Responses to Consiliul Europei: Legea rusă care declară ONG-urile „agenți străini“ încalcă drepturile omului

 1. „Cărați-vă din Moldova, rusnacilor!” spune:

  In Rusia se interzice tot ce Putin nu poate controla. A fi ceva ‘strain’ nu e decat un pretext. Ei interzic tot ce e in opozitie cu Putin, strain sau autohton.

  • „Cărați-vă din Moldova, rusnacilor!” spune:

   Iar comentariile Rusiei prin trolii ei exprima o atitudine evidenta impotriva drepturilor omului si a libertatii.

 2. Ucraina fascista ocupa pamant romanesc spune:

  Iata ca si patriotii romani cer interzicerea ONG-urilor straine

 3. bogdan spune:

  A mai aparut inca un Marius Vintilat la cap…

  • Ucraina fascista ocupa pamant romanesc spune:

   Porcan a fi vintilat la cap inseamna sa ai un creier bine oxigenat desi foarte functional, dar tu cum nu ai creier de loc, si esti mai prost ca noaptea nu ai cum sa stii din astea. Tu stii doar sa grohai si sa urasti, si asta dovedeste ca tu nu esti OM ci o bestie porcina

 4. bogdan spune:

  Da ce OLr este in Europa ?!? vE in Epoca de Piatra…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top