EliseevReprezentantul Ucrainei la UE, ambasadorul Konstantin Eliseev consideră că Moscova vrea să obţină drept „veto” cu privire la desfășurarea reformelor interne din Ucraina, transmite corespondent UNIAN.

Eliseev a declarat, joi, la Bruxelles, comentând recentele consultări tripartite la nivel de experți privind punerea în aplicare a acordului de asociere al Ucrainei la UE:”Concluzia principală ale așa-numitelor consultari tehnice este ca Rusia vrea drept de veto în procesul de reforma din Ucraina. Aceasta este concluzia mea cu privire la rezultatele celor mai recente discuții ale experților”, – a spus Eliseev.

Reprezentantul Ucrainei la UE a declarat că poziția Ucrainei în timpul acestor consultări s-a bazat pe cei doi „Nu”.

„Nu discutiilor noi privind modificarea textului existent al acordului de asociere şi „nu”- prelungirii perioadei de amânare pentru punerea în aplicare a zonei de liber schimb începand cu 1 ianuarie 2016″, – a declarat ambasadorul.

Eliseev a zis că partea ucraineană înțelege intentia „Rusiei de prelungire a acestei perioade”.

„Suntem pregătiți să folosim flexibilitatile existente in text (Acordul de asociere) si sa examinam preocupările Rusiei, cele care au fundament. Dar noi vorbim despre realizarea textului existent, nu despre noi negocieri privind modificarea textului”, – a spus el.

Cu toate acestea, potrivit ambasadorului, partea rusă nu a furnizat pana acum vreun argument convingător.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Votează: Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (2 voturi, media: 4,50 din 5)
Încarc...

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top