Deputații din Duma de Stat a Rusiei au propus un proiect de lege ”Privind răspunsul la sancțiunile străine” în care se prevede legalizarea ”pirateriei” industriale, mai ales în cazul produselor de origine americană, transmite „Interfax”.

Printre măsurile de raspuns la sancțiunile SUA se numara si „epuizarea dreptului exclusiv de marcă ai caror titulari sunt cetățeni și alte guverne străine, entități aflate sub jurisdicția SUA și alte țări străine, precum și organizații al căror capital, direct sau indirect, inclusiv prin intermediul unor terțe părți (cu participare dominantă de peste 25% din capital) este deținut de organizații aflate sub jurisdicția Statelor Unite și altor state străine”.

Deputatul rus Mihail Emelianov a explicat că este vorba despre faptul că în Rusia se vor putea „produce marfuri, fără consimțământul titularului dreptului de autor“.

„Le vom aplica astfel o lovitura sub centura americanilor, pentru ca tot succesul lor și, mai presus de toate, dominația anglo-saxona, a lumii occidentale, este asigurat prin drepturi de proprietate intelectuală, și vom aplica o lovitură împotriva acestor drepturi“, – a spus Emelianov.

Totodata, proiectul de lege dorește să impună restricții asupra importului de medicamente și tutun american, precum și să înceteze cooperarea cu SUA în sectoarele nuclear și de aviație. Totodata, se are în vedere interzicerea importului de echipamente tehnologice și software din Statele Unite, precum și interzicerea sau restricționarea muncii în Rusia pentru cetățenii Statelor Unite și (sau) altor țări străine, inclusiv a profesioniștilor cu înaltă calificare. În plus, documentul propune limitarea importului de alcool, produse agricole, materii prime și produse alimentare din Statele Unite.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Votează: Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (2 voturi, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

Related Posts

3 Responses to Contra-sancțiuni: Deputații ruși propun o lege care să legalizeze ”pirateria” industrială

  1. bogdan spune:

    Ce nu inteleg porcii este ca tara lor este atat de inapoiata tehnologic incat nu pot face „reverse engineering” la aproape nimic in afara de haine… Nu este totul in a vrea ci si in a putea ! O economie cu tehnologie de anii 70-80 ai secolului trecut nu poate produce nimic din produsele Lumii Civilizate ! O tara cu PIB ul Spaniei nu va putea sa concureze prin Piratare cu Economia Vestica de cam 100 de ori mai mare ! Pur si simplu este imposibil ! Nu vor face decat sa alunge si ultimele investitii inca aflate in Porcie si atat ! Oricum produse pirat nu vor putea vinde in exteriorul Benzinariei in Lumea Civilizata ! Doar prin Cuba,Venezuela,NKorea…China oricum este experta in Piratare si Porcia nu are cum sa concureze cu ei…

  2. bogdan spune:

    De piratat pot ei pirata doar „in teorie” ca industrie sa si produca ceva tot n-au ! Iar daca prin absurd reusesc sa produca in benzinaria lor ceva piratat unde vand ? Ca piata porceasca e destul de redusa la scara mondiala si saraca iar pe international au cam zero sanse sa o faca…ei sunt rupti in cur de foame poate pot pirata doar chiloti si izmene la nivelullor tehnologic…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top