opera NovosibirskCenzura religioasa a repurtat cea mai mare victorie a sa in lupta cu comunitatea teatrala din Rusia, obtinand concedierea directorului Operei din Novosibirsk, unde a fost montata pe scena versiunea moderna a operei lui Wagner – „Tannhäuser”

Credincioșilor ortodocși nu le-a placut creatia artistica, pe care au declarat-o blasfemie si au organizat o serie de mitinguri de protest în apropierea clădirii teatrului.

Apoi, ministrul rus al culturii Vladimir Medinski l-a concediat din scurt pe directorul teatrului Boris Mezdricia, dupa ce Vladimir Putin l-a decorat pe protopopul care a initiat protestele.

Versiunea moderna a operei „Tannhäuser” a lui Wagner, regizata de Timofei Kuliabin,  a decis să vorbească despre „anii pierduti” ai lui Isus Hristos, pe care acesta i-ar fi petrecut în „plăceri carnale”. Aceasta viziune artistica i-a înfuriat pe credincioșii ortodocși și a stârnit mânia eparhiei Novosibirsk.

În primul rând, reprezentanții eparhiei au dat în judecată pe directorul teatrului, declarand ca opera insultă sentimentele credincioșilor. Cu toate acestea, instanța l-a achitat pe Mezdricia. Apoi, mii de credincioși au demonstrat in fata teatrului, numindu-l pe director „Iuda” și „coloana a cincea”.Tannhäuser

Totusi, decizia guevrnului de a-l demite pe directorul teatrului a venit abia dupa ce poziția sa cu privire la această problema a exprimat-o indirect si președintele Rusiei Vladimir Putin. Acesta i-a acordat protopopului Alexandr Novopasin, initiatorul miscarii de protest, ordinul „Pentru Merit”.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Încarc...

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top