MAE rusiaMinisterul rus de Externe și-a exprimat regretul față de prelungirea sancțiunilor de către SUA și a declarat că Moscova își rezervă dreptul de a recurge la represalii.

„Este regretabil faptul că Statele Unite continuă să joace cu entuziasm de-a sancțiunile împotriva Rusiei, încercând de doi ani să abată responsabilitatea pentru lovitura de stat din Ucraina, iar acum pentru consecințele grave ale administrației clienților săi de la Kiev”, – a declarat într-un comunicat Ministerului rus de Externe, potrivit site-ul ministerului.

Ministerul rus de externe a subliniat, de asemenea, că extinderea sancțiunilor nu ajuta „soluționarea crizei ucrainene, care a stagnat din cauza nedorinței Kievului de a realiza acordul de la Minsk”. „În schimb, asupra relațiilor ruso-americane au un efect devastator”, – se mai arata în declarație.

Ministerul de Externe a amenintat că de atmosfera dialogului dintre Rusia și Statele Unite ale Americii „depind foarte mult afacerile internaționale în materie de securitate regională și globală”. „Scuturand sistematic relațiile bilaterale, Statele Unite ar trebui ia în considerare ca submineaza astfel posibilitatea cooperării în problemele internaționale cheie, pentru asistență în soluționarea unor probleme, dupa care apeleaza in mod constant la noi „, – se spune în declarație.

Moscova sfătuieste Washingtonul să „realizeze inutilitatea politicii sale de sancțiuni și riscul cursului de confruntare cu Rusia”. „La rândul său, își rezervă dreptul de a recurge la represalii, pe care le consideram in interesul Rusiei”, – a mai precizat Ministerului rus de Externe.

Amintim, în noaptea de joi, 3 martie, președintele american Barack Obama a semnat un decret privind prelungirea cu un an a sancțiunilor împotriva Rusiei.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Votează: Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (3 voturi, media: 1,00 din 5)
Încarc...

Related Posts

51 Responses to Cu multă aroganță, Moscova amenință SUA cu represalii pentru prelungirea sancțiunilor

 1. Clau spune:

  mai tov. abas am inteles ce vrei sa spui, voi va trageti din cimerieni…cam cum se trage apa la closet! Ce spui tu acum aici nici macar nu e versiunea de istorie care e oficiala acum la moscova…oricum, voi schimbati trecutul cu asa viteza de toata lumea acum se gandeste doar cum sa va scurteze prezentul…

  • abas spune:

   vad ce esti la curent cu versiunea moscovita, oficiala sau neoficiala dar pentru unul care intelege greu este mai potrivit sa traga apa dupa fiecare – sa-i ceri un supliment sefului.
   Si pentru ca sunt multumit de serviciu: slavii n-au nici o treaba cu daco-tracii (slavii de est au existat inaintea cimmerienilor si sitilor care nu au ajuns in nord – varegii nu i-au intilnit decit la sud pe sitii slavizati si pe kazar)i, iar in chestia noua cu cimmerienii, ca dacii se trag din cimmerieni sau invers, se pare ca istoicii trebuie sa se mai hotarasca. Daca de latinizarea dacilor, nu am fost niciodata convins, despre cimmerieni sau pelasgi nu am auzit decit acuma, desi lucrari scrise au existat (asa se explica si faptul ca paleontologul Sabba Stefanescu a avut cunostinta de cimmerieni). Nu vad nici o ratiune ca aceasta teorie (revitalizata in prezent) sa fi fost interzisa (cum se pretinde). La fel cum geologii sunt impartiti intre pinzisti si ne-pinzisti, vad ca si cu privire la preistoria Daciei au fost contradictii – presupun ca lipsa unor date concrete, ferme. Cu afirmatii sau consideratii ale unor istorici, lingvisti sau artisti plastici nu poti convinge.
   Pare logic: „De fapt dacii vorbeau deja o română arhaică, din care a reieşit şi latina la un moment dat. Atunci când s-au întâlnit dacii şi romanii, s-au întâlnit două popoare înfrăţite care se înţelegeau în limbaj. Concluzie – Noi SUNTEM ROMÂNI DACI, NU ROMANI!
   De ce ar fi vrut romanii să impună limba lor într-un teritoriul nou cucerit? Vedeţi americanii impunând engleza în Egipt, Irak, Afganistan, Libia şi alte ţări cotropite (desigur pentru “impunerea democraţiei”) sau îi vedeţi pe americani interesaţi de resursele de petrol, minereuri şi poziţia geo-strategică nou cucerite? Aceeaşi întrebare e valabilă şi în cazul romanilor care au cucerit o mică parte din teritoriul Daciei: pe romani i-a preocupat impunerea limbii latine in Dacia cucerită, sau mai degrabă aveau nevoie doar de bogatiile acesteia (aur, argint, miere, grau, vin, lemn, piatra, si altele)?” Si dau crezare pentru ca „Arhivele regilor Daciei (plăcuţele de aur descoperite la Sinaia), contin dovada ca limba dacilor aproape ca nu s-a schimbat (pana astazi n.n.).”, deci ceva palpabil. Mai mult: “tablitele de la Tartaria reprezenta prima dovada de scriere din istoria omenirii, confimă cea mai veche civilizaţie umană cunoscută, pe teritoriul României, cu 8000 ani în urmă, cu mult înainte de civilizaţiile Mesopotamiei.”
   Deci, inca odata, daca referitor la limba, este clar: cei care vorbim romaneste suntem daci nu latini (cam confuz sau exagerat de sustinut fara dovezi ca limba latina se trage din limba daca), la fel si cu cimmerienii: cine din cine se trag. „popoarele Europei anului 900, unde „Walahii se întindeau din Panonia pânã la Nipru, mentionându-se si cinci voevodate vlahice”, nu justifica nici o legatura intre daci si cimmerieni.

 2. abas spune:

  „cautati pe wikipedia ce a areal aveau cimerienii,sigur erau inaintea lui burebista,si erau strabunii nostri” (Mocanu Daniela)

  Sabba Stefanescu, in 1898, a localizat o formatiune carbunoasa (stratele cu Psilodon) a carei virsta a numit-o CIMMERIAN si care nu a putut fi corelata riguros intre bazinul euxinic si panonic, succesiune cuprinsa intre etajele Pontian si Dacian. Presupun ca aceasta denumire a preluat-o din vreo lucrare, dar la istorie nu s-a predat despre cimmerieni. Vad ca sunt niste descoperiri arheologice recente (13 IULIE 2014) – „Un nou motiv de mândrie! Potrivit istoricilor, în Oltenia a fost descoperită cea mai veche așezare din lume, care datează de circa 18.000 ani.” Din care s-a dezvoltat: „Traco-dacii reprezintă cea mai veche, mai numeroasă (180-200 de triburi) și mai înaltă cultură de pe Pământ, anterioară civilizației sumeriene, potrivit lui Augustin Deac, lui Paul Lazăr Tonciulescu, lui Nicolae Densusianu și lui Cornel Bârsan. Mai mult, istoricii au menționat că de pe acest teritoriu au plecat și s-au format celelalte popoare indo-europene și nu numai. Istoricii îi amintesc pe iranieni, carieni, italici, frygieni, sciiți, cimmerieni, triburile iberice, basci, sarmați, eleni și fenicieni (filistini).” Deci daca din traco-daci s-au creat cimmerienii, acestia nu pot fi stramosii dacilor (dupa cum sugereaza Mocanu Daniela pe FB). Si daca toata descoperirea este recenta, evident ca nu avea cum sa fie predata in scoli, cu zeci de ani in urma – deci acel „tu n-ai auzit ca esti prost si incult” a lui Clau si chiar „Pai cine a inceput primul???!!!” a lui Catun sunt mai mult decit deplasate. La comentariul meu – Despre cimerieni: „După unii istorici… După părerea altora… după toate probabilitățile… în timp ce cimerienii din celelalte zone de relief au continuat să rămână sub alt nume.” Eu la istorie n-am auzit de cimerieni – nu ma asteptam (ca va cunosc), dar imi doream o replica civilizata si corecta (pe cit posibila).
  Acuma, daca ati adus vorba despre rusi: cimmerieni rezultati din „Extinderea neamului carpatodanubian” se gaseau intre Bug si Nipru cind au venit scitii (alt popor carpatodanubian) „Veniți din spre (Caspica-Oxus), sciții au ocupat în secolul VIII î.Hr. stepele nord-pontice, din sudul Republicii Moldova de azi, întinzându-se spre câmpia Donului în Federația Rusă, luând locul cimerienilor așezați aici din timpuri preistorice… Despre sciti se știe că i-au alungat pe cimerieni până în Anatolia centrală. Tot în secolul VII î.Hr. se stabilesc, preponderent în Rusia și Ucraina.” Deci daca scitii au venit dinspre Caspica, pe la sudul RM, cum i-au mai impins spre Anatolia pe cimmerienii aflati in zona Bugului? Cred ca arheologia sau istoria in ultimii ani se cam face dupa ureche. Cimmerienii nu sunt slavi dar impinsi spre sud de catre sciti a fost .. tracizati in zona Dobrogei. Chiar si scitilor le-a disparut neamul tot prin zona asta. Dar sa continui.
  „La anul 862: Slavii estici si finicii (o combinatie de persani??) i-au împins pe varegi înapoi dincolo de mare, au refuzat să le mai plătească tribut și au hotărât să autoguverneze… De aceea ei au mers peste mări până la varegi, la rusi. Acei varegi anume se numeau rus, așa cum alții se numeau suedezi, iar alții se numeau normanzi și angli, iar alții goți…” Aici exista o divergenta: „Leo the Deacon, a 10th-century Byzantine historian and chronicler, refers to the Rus’ as „Scythians” and notes that they tended to adopt Greek rituals and customs.” – se pare ca sovieticii ii prefera la originea ucrainenilor, pe sciti si nu pe vikingi. Atita doar ca varegii/rusi nu au coborit mai jos de o paralela care trece prin Cernauti (Rusia Keieveana), in timp ce scitii au ajuns pina la Dunare.
  „Acești varegi s-au așezat, pentru început, în zona Staraya Ladoga (la west de Petersburg), după care s-au mutat spre sud, la Novgorod, pentru ca până la urmă să ajungă la Kiev, punând capăt dominației hazare asupra orașului de la care luau tribut. Rusia Kieveană a fost fondată de Oleg (Helgu în cronicile hazare) pe la anul 880.”
  Despre acea populatie Turkic semi-nomada pe care cu usurinta ii putem considera strabunii cazacilor stim ca „For some three centuries (c. 650–965) the Khazars dominated the vast area extending from the Volga-Don steppes to the eastern Crimea and the northern Caucasus.” si au avut capitala la Atil (Astrahanul de astazi). Deci la sud de Rusia Leiveana a vikingilor si pina la Marea Neagra (inclusiv Crimea) au locuit slavii estici. De fapt si filistinii veneau in Marea de Azov si cumparau sclavi de origine slava, de la mongoloizii kazahi, pe care ii comercializau in jurul Mediteranei.

  Catun, primul care a inceput a fost Mocanu Daniela (ia nota, chiar si pe viitor, inainte de ati da drumul – asta daca ai pretentia ca ai ceva min te intre urechi), dar cu toate aceste informatii .. wikipedice (deci de necontestat), cred ca sunteti lamuriti.

  • Catun spune:

   Papusa tov, abas, acum te pricepi si la istorie si la Wikipedia?
   „informatii .. wikipedice (deci de necontestat)” adica chiar tu crezi tot ce scrie acolo?
   Si aplici teoriile istorice precum teoriile din stiintele exacte? Pai dupa teoria evolutionismului primii locuitori ai Crimeii nu au fost enigmaticii cimerieni ci maimutele cu blana. S-ar potrivi perfect cu actualii pretendenti de la Kremlin.

   Lasa vrajeala, esti trol si vrei sa pacalesti. Tragem apa dupa mincinosi.

   • abas spune:

    cind am spus „de necontestat” m-am referit la recomandarile voastre de papagali, ca n-or fi fost numai maimute pe vremea aia. Cine sterge si potriveste tot timpul Wiikipedia?

    • bogdan spune:

     Tov Abas ! Care dictator de-a lungul timpului a sfarsit bine ? Nu exista nici un caz de paria lumii care sa fi terminat bine sau daca a reusit sa moara de moarte buna sa aiba imagine buna in viitor…Toti cei ce s-au pus contra restului lumii au avut aceeasi soarta ! Crezi ca putinelul tau va face exceptie de la regula ? Mai ales ca el bate toate recordurile in aceasta materie…singurii lui prieteni au rams doar Coreea de Nord Syria si Venezuela…poate ceva zone africane bananiere si enclave nerecunoscute…

     • bogdan spune:

      Nici macar „pretinii” traditionali Belarus sau China nu-l sustin…

     • abas spune:

      Nu vad unde vorbeam de dictatori, dar asa sunteti voi pro-americani fara identitate cu sarcina la Oleg. Standardul vostru este anti-rus cu orice pret si deviza demonstratea: cine nu-i cu noi este contra noastra.
      Dar uite o lista, pe care daca faceai nitel efort o gaseai si singur (ma rog, esti platit doar sa dai cu barda, precum cimmerianul.
      „Margaret Thatcher: ‘dictator with a handbag’, ‘The Iron Lady’ – scoffed at suggestions that she ruled parliament with equally despotic disdain.”
      „Augusto Pinochet Ugarte, chilean dictator, died December 10, 2006, never having stood trial for the crimes for which he was accused.”
      „Joseph Stalin ruled the Soviet Union for more than two decades, instituting a reign of terror while modernizing Russia and helping to defeat Nazism. Stalin was eventually denounced by his successor, Nikita Khrushchev, in 1956. However, he has found a rekindled popularity among many of Russia’s young people.”
      „Sargon, who was also known as Sharukkin, was the ruler of Akkad in Mesopotamia from 2340 to 2305 B.C., and is credited with creating the world’s first known empire. The Akkadians expanded their territory into locales along the Euphrates River and northern parts of the Middle East, including Syria and Turkey.”
      „António de Oliveira Salazar ruled from 1932 to 1968, provided a 2.97x increase in GDP per capita. During his reign, Portugal”
      experienced strong cooperations between church and state.”
      „Once sentenced to death, Park Chung-hee was later pardoned and eventually took control of South Korea in the 1960s. Ruled from 1961 to 1979. Provided a 3.44x increase in GDP per capita.”
      „Chiang Kai-shek ruled from 1950 to 1975. Provided a 3.85x increase in GDP per capita. He ruled the exiled government in Taiwan for the next 25 years until his death.”
      „Francisco Franco ruled from 1939 to 1975. Provided a 4.36x increase in GDP per capita. In 1926, Spain’s Franco was appointed Europe’s youngest general and later acquired a reputation as a cruel leader, responsible for the deaths of approximately 200,000 prisoners.”
      „Lee Kuan Yew ruled from 1959 to 1990. Provided a 6.50x increase in GDP per capita. During his reign, Singapore’s economy flourished and Asia’s best health and education systems developed.”
      De murit fiecare moare dupa cum ii este soarta, ” imagine buna in viitor” este o chestie relativa.
      „Toti cei ce s-au pus contra restului lumii” – asta tot relativa este dar pare interesanta. Iti amintesti care este singura tara si cum se numeste presedintele care a dat ordin sa fie aruncate singurele doua bombe atomice provocind un genocid pe mai multe decade? Asta nu mai este relativa ci doar trecuta sub tacere si precis ca a fost aprobata de restul lumii. Recordul nefiind depasit de nimeni.
      Daca tot ma .. tovarasesrti, sa stii ca pe ucraineni nu-i inghit chiar de loc – sunt la fel ca si bosniecii, oameni foarte rai de felul lor. Vad ca ai uitat limbajul odios cu care mi te adresezi de obicei, ai grija sa nu-ti taie din sponsorizare. Ca justificare, la o adica, poti sa-i spui ca eu incerc doar sa fac schimb de opinii pentru ca numai asa consider ca se poate contribui la obtinerea unei solutii imbunatatite de refacere a Romaniei si a bunastarii poporului roman. Simplu, asta-i tot ce conteaza. Nu am de aparat pe nimeni si nimic altceva.

     • Catun spune:

      Mai abas, cumva ai ramas ultimul om din Univers care sustii ca Putin nu e un dictator?

      E in natia voastra sa aveti conducatori priceputi sa va vrajeasca cu tot felul de sperante numai ca sa va dea ocupatie. Voi il adulati toata viata, iar cand se trage linie te vezi mai sarac si mai dezumanizat. Vezi valul de sinucideri de la destramarea URSSului. Oameni care si-au pus speranta in propaganda voastra. Tie ce-ti pasa ca doar beneficiezi din ea.

      Problema dictatorilor este ca vor sa fie Dumnezeu printre oameni si se comporta ca nemuritorii. E cea mai veche problema din Univers. Primul se numea Lucifer.

     • abas spune:

      Probabil ca nu prea ai timp sa urmaresti nominalizarea americana – foarte educativ. Acuma se spun multe care pe urma sunt date uitarii. Le spala ei in familie dar in vazul lumii.
      Nu se poate, totusi, sa nu fi auzit de protestatarii patrunsi in adunarile lui Trump provocind situatii de violenta. Trump spune ca Sanders cu revolutia lui i-a trimis. Parerea mea este ca Clinton este capul rautatilor si Sanders in naivitatea lui accepta rolul aluia la mijloc. de fapt Hillary, la deschidere, fara nici o introducere a adirmat ca Trump este raspunzator de violentele din adunarile lui, ca si cum el le-a provocat – intrarea este libera dar cine nu-i deacord sa mearga la adunarile celor de aceiasi opinie. Chestie de bun simt, nici vorba de libertate de exprimare. Adunarile electorale sunt destinate gruparilor specifice, deci nu chiar publice.
      Sanderd si Clinton, care isi spun democrati (el chir socialist revolutionar) sunt nitelusi cu capul in nori – au si intre ei divergente dar nu au reusit pina acuma sa defineasca electoratului de fapt ce si mai ales cum vor sa faca bine poporului american. In treacat fie spus, Sanders la un moment dat, vorbind despre repatrierea industriei de automobile arata ca salariile unui muncitor american sunt in medie cam 15$/ora (cindva se ajunsese chiar la 35$/ora), iar in Vietnam pentru aceiasi activitate muncitorii sunt platiti cu 0.65$/ora. Si la gafa asta s-a incuiat singur, nestiind cum sa convingi un bilionar american sa investeasca in America, readucind inapoi locurile de munca pierdute de americani.
      Trump a spus ca prin sistemul fiscal diferentiat pe care vrea sa-l introduca – Aduci industria inapoi sau nu te mai intorci nici tu. Dur, nu-i asa? Si explicatia ar fi: nu platesti taxa in tara ta, ramii cu totul in tara de unde obtii profitul pentru care accepti sa dii impozitat (pina acuma astia erau evazionisti). Acuma vor avea de ales intre a contribui la economia Americi sau vor pierde totul, ca nu vor mai fi aparati de legea americana. Nasol.
      La fel si cu bazele americane din lume. Acestea sunt o supapa de scurgere necontrolabila de fonduri din banul public. S-a ajuns la o datorie publica externa de 19 trilioane. Trump spune ca „protectia” oferita diverselor tari va fi renegociata incit acele tari sa mai si plateasca. Cite tari vor fi dispuse sa plateasca pentru „ajutor” american? Mai mult ca sigur multe tari se vor lipsi, si bazele americane se vor imputina, la fel si pierderile de la buget. America de astazi n-are voie sa vorbeasca de coruptie (guvernanti care accepta baze militare, ONG-uri si troli pe media, samd). Cele 40 de bilioane disparute in Iraq (de care nimeni nici nu vrea sa-si mai aminteasca) sunt doar un furt. 19 trilioane sunt coruptie. Vinzarea de arme in nestire intra in contabilitate separata.
      De asta sunt cu totii contra lui Trump – cica insulta sau este cu KKK si alte aiureli. Dar poporul american are incredere in el si il sustine. Cind va fi presedinte, multe in lumea asta se vor schimba. Vor trai ei americanii bine la ei si romanii bine la noi.

     • abas spune:

      Una nostima. Clinton este intrebata de CNN in adunari: cum vei atrage albii saraci care voteaza pentru republicani? Mai multe investitii, mai multe locuri de munca si impinsi oamenii sa munceasca. Si „HappySmile” – aeriana, nu-i asa? Parca ea nu stie ca Wall Streetul nu investeste un sfant in america? Goldman Sachs, Warren Buffett, Bill Gates, Michael Bloomberg si altii sustin tare si cu forta fotbalul si bancile europene. De exemplu, sa se imprumute romanii, sa n-aiba de unde plati (daca economia este la pamint, de unde?), sa piarda si ce le-a mai ramas (case, pamint, copii). Da copii – stiiai ca in Bosnia se aduna fetite si baieti din Ucraina? Nu stiu pe ce filiera. Dar probabil ca bilionarii vor incepe sa investeasca in America cint tara va fi plina de asiatici (indienii sunt deja pe locul I si chinezii pe locul II cam 20% din citi insieni sunt) si mexicani. Si ce vor face americanii? Vor veni in Romania cu 200,000 lei/an ca muncitori (as, ca directori – ca vor primi cu totii diplome si doctorate, ca nu-i problema daca stii engleza.
      Apropo, merita sa vezi filmul „The words”, 2012 ca sa intelegi ce-i aia plagiat si mai ales daca .. este ceva in legatura cu adevarul.
      Tot voiam sa te intreb, esti roman sau american. Poti sa-mi spui fara frica, eu nu am nimic contra americanilor. Tot ce am este contrea tradatorilor, vinzatorilor de tara si spionilor. Serviciile romanesti au iesit in sfirsit din amorteala, revenind la patriotism si au inceput curatenia. O sa avem o groaza de locuri de munca.

     • Catun spune:

      Papusa abas, nu poti ramane la un subiect? Bati campii cu gratie.

    • Catun spune:

     tov. pacalici te-ai blocat pe teava?

   • abas spune:

    Ce natie este ma-ta ca tot vorbesti de natia mea, talimbu-le!

    • Catun spune:

     Probabil la origini ceva rutean/hahol, dar a ta mai abas?
     De ce nu raspunzi cand esti intrebat de anul nasterii?

     Hai sa lamurim ce neam e maica-ta, te prinzi papusa?

 3. yehudy spune:

  draga ivan, cred ca putin a convins occidentul ca rusia este un real pericol 🙂
  draga ivan, rusia va fi dezintegrata dupa modelul maretului, invincibilului si indestructibilului urss 🙂
  draga ivan, iti aduci aminte de maretul, invincibilul si indestructibilul urss? 🙂
  draga ivan, rusia va fi dezintegrata mai usor decat urss-ul 🙂

  • bogdan spune:

   AMIN !

  • Nandy spune:

   Draga Yehudy, evident ca Rusia este un mare pericol pentru agresorii americani si slugile ei occidentale din organizatia terorist agresiva numita NATO.
   Dar in ceea ce priveste dezitegrarea ei, tare mi-e teama ca asta va coincide cu dezintegrarea planetei Terra, asta pentru ca Rusia nu este ceva mic si impotent ca Romania, ci are o putere de distrugere de care nici SUA nu va fi scutita, asa ca mai bine gandeste inainte de a vorbi prostii si nu mai intarita romanii impotriva rusilor ca asta ce faci tu seamana a harakirii.

   • Catun spune:

    Ia plecati voi teroristilor din Rep. Moldova, Ucraina si Georgia.
    Ce stat mai plateste troli care sa ameninte vecinii cu bombe nucleare?

 4. Clau spune:

  pentru nandy/nadasou/kkt/etc…care lauda rusnacii ca s-au intors la agricultura…pai afla mai jeg ca ce faceti voi acolo nu e agricultura, daca va scarpinati in cur nu inseamna ca faceti araturi si daca apoi va scarpinat in cap nu inseamna ca prasiti… Nu aveti nici infrastructura si nici oameni cu care sa o faceti, birocratii pe care ii trimiteti in somaj nu se pricep la agricultura si intre a da la sapa sau a-l da jos pe putinalau sigur o sa aleaga varianta „B”.
  Referitor la aroganta si „contramasurile moskovei” am inteles ca idiotul util rogozin a promis ca in semn de solidaritate de data asta sa se impuste si in celalalt picior plus in …chestia aia cu care se pisa…

  • Nandy spune:

   In primul rand domnule Ciordeala = Clau, ca sa ma exprim asa ca la tine la satra….afla ca jeg este betivul de tact-o care a futut-o pe curva de mata ca sa se nasca un cacat ca tine,…referitor la idioteniile debitte de o fecala cu aspect uman, ca tine ….astea nu ma intereseaza.

   • Clau spune:

    iar esti nervos si faci spume la gura? Si nu ar trebui pt ca voi rusnacii borati care sunteti slugi fi de slugi de cand ati iesit din pesteri trebuie sa rabdati ca doar asta e menirea voastra, sa rabdati saracia, prostia, jegul, umilintele… Ca daca nu ar fi asa nu s-ar explica de ce insistati si va agatati cu atata inversunare de dicatori (ca sunt tzari, secretari comunisti sau satana de putinalau), inseamna ca va place fosa septica in care traiti. Sunteti retardatii planetei dar cica o sa se faca deratizare cat de curand si prin partile voastre… Apropo, cum stai cu invatatul limbii chineze? Ma refer la partea de vorbit/comunicat nu la linsul in dos al unui chinez…

 5. bogdan spune:

  Pt oamenii moscovei de mai sus ! Nu mai scrieti aici minciunile voastre de propaganda ! Cheltuiti degeaba banii si timpul ! In Ro nu va prinde niciodata dezinformarea kremlinului oricat veti incerca ! Romanii stiu f bine ce „bunatati” aduce plaga ruseasca…Atat de mult urasc Romanii mizeria ruseasca incat si daca prin absurd ati avea dreptate(ceeace e aproape imposibil) tot nu v-ar crede nimeni pe plaiurile mioritice…incercati pe la Kisinew sau Sofia poate acolo inca mai merge poanta…

  • Nandy spune:

   Dar daca tot stii tu multe despre romani, atunci poate ca imi explici si mie din ce cauza romanii nu urasc prostia, dar urasc alte natii? Ti se pare normal sa urasti un om ca e rus dar sa il iubesti ca pe un frate … daca e prost ca noaptea?

   • bogdan spune:

    Romanii urasc si prostia ! Tocmai ti-am spus ! Daca 140 milioane il privesc pe handicapatul de putin cu admiratie inseamna clar ca sunt prosti ca noaptea ! Dupa cum scrii dovedesti ca faci parte din acea turma de inapoiati…Cat despre China ! China nu va fi niciodata unita cu nimeni,mai ales rusia ! Tehnologia chineza nu exista ! Ei sunt o mare fabrica de asamblare cu forta de munca ieftina pt Tehnologia vestica…conceptia tehnologiei din china este 90 % de sorginte vestica ! Celelalte 10 % le vin din Hong Kong…care numai china nu se poate numi…Dar ce sa te astepti de la o tara agrara ce se bucura ca s-a intors in timp…Daca rusia nu ar fi avut materii prime in cantitati imense ar fi fost cu totii morti de foame…nu ca acum nu ar fi infometati…vai mama vostra de rusi prosti…

    • Nandy spune:

     Nu contest ca asa se vad lucrurile in cea mai inapoiata si cea mai retrograda tara din UE. China este si va ramane unita cu Rusia, pentru ca NUMAI Rusia are acele resursele care pot asigura supravietuirea unei mari puteri economice ca de ex China , UE, sau SUA, si China si SUA constientizeaza acest fapt, doar ca SUA nu are nicio sansa, pentru ca a intrat pe fir China.
     Nu conteaza a cui este tehnologia dar conteaza enorm cine o are si cine o foloseste, si China le are, chiar daca ele sunt si vor fi de ex. sunt germane.
     Asa este Rusia este bogata in resurse, dar a fost mereu sabotata ca sa nu devina si o puetere economica, dar aliata fiind cu China si cu alte state din BRICS, iata ca va deveni puternica in timp ce SUA este condamnata la autodistrugere pentru ca fara rezervele imense de care are nevoie ca sa ramana mare putere, ea va deveni mica slaba si atat de handicapata incat Rusia si China ii vor scuipa in cap!

     • Catun spune:

      Wishfull thinking, dirijatule.
      Dupa ultimele cercetari se pare ca Rusia e sabotata din interior de Putin si camarila lui. E roasa de coruptie.

      Stire de azi: Rusia cauta investitori in Canada pentru resursele de care vorbesti. Go and google it.

 6. abas spune:

  Despre cimerieni: „După unii istorici… După părerea altora… după toate probabilitățile… în timp ce cimerienii din celelalte zone de relief au continuat să rămână sub alt nume.” Eu la istorie n-am auzit de cimerieni. Acuma din filme si de la istoricii americani – unul din ei este la pirnaia romaneasca si inca nu stiu de ce

  • Clau spune:

   tu n-ai auzit ca esti prost si incult. Intreab te rog la kgb-istu sef care-ti aduce vodka si o sa-ti explice el ca de fapt si putinalaul se trage din cimerieni, kakat de cimerieni…

   • abas spune:

    esti idiot

    • Catun spune:

     Papusa abas, te miri?
     Un tip merge cu un Trabant la cea mai tare firma de tuning. Are norocul de il intalneste chiar pe proprietarul firmei si il intreaba:
     – Domnule, am o intrebare.
     Proprietarul:
     – Spune, cu ce te pot ajuta?
     Tipul:
     – Vreau sa imi modific Trabantul!!! Vreau motor de 6000 de cmc, spoilere, jenti de 19 zoli, capota de carbon, woofer de 2000 de watti etc. Se poate?
     – Se poate!
     – Cat ma costa si pana cand este gata daca o las acum la dumneavoastra?
     – Va costa 10$ si este gata intr-o ora.
     – Dom’ne, iti bati joc de mine, esti idiot???
     – Pai cine a inceput primul???!!!

     • Clau spune:

      dar oare a inteles tov abas ceva din „poveste”? M-as mira, el e copy-paste, pt asta e suficient un neuron…

 7. Nandy spune:

  Populația din Rusia s-a apucat de agricultură și se declară mai mulțumită decât inainte…
  Cand Rusia a interzis importurile de produse alimentare din Europa, fiindca Europa le interzisese pe cele rusesti, mulți au crezut ca Vladimir Putin isi va pierde popularitatea. Se pare insa ca s-au inselat.Sanctiunile i-au incurajat pe multi sa se apuce de agricultura, iar populatia s-a reorientat si se declara chiar mai multumita sa consume produse rusesti. Cel putin asta a constatat o echipa de la televiziunea daneza care a mers in Rusia.Fosta profesoara de balet, Larisa Suhanova a inceput o cariera noua cand Rusia a interzis importurile de alimente din Europa, ca raspuns la sanctiunile occidentale pentru implicarea Moscovei in Ucraina: ”Aveam de toate si inainte, pentru ca produceam noi insine de toate. Dar am incetat si am fost inundati de produse straine.Din cauza produselor ieftine de import, sectorul agricol rusesc a fost neglijat multi ani. Asa ca sanctiunile au lasat piata libera pentru producatorii rusi.
  Iar initiativele sunt tot mai multe. Doi regizori rusi vor sa deschida restaurante cu mancare traditionala ruseasca, pentru a contracara un lant american de fast-food.
  – Acum pe bune, avem o Europă de cocalari…
  Daunele provocate agricultorilor olandezi de pierderea pieții rusești se ridică la 10,5 miliarde de euro.
  Pierderile agricultorilor europeni din cauza sancțiunilor instituite împotriva Rusiei și a măsurilor restrictive de răspuns s-au ridicat la 50 miliarde de euro.
  – Ce reacții au europenii ?
  SA plateasca Merkel si cei care au impus aceste sanctiuni inclusiv guvernele tarilor care au fost de acord cu asta , niste cretini care si-au bagat in foame tarile pentru UCRAINA o tara care nu este membra
  Care este avantajul rusilor?
  Este acela ca mananca produse de calitate si nu porcariile ieftine contrafacut pseudo-alimentare care se vand pe rafturile de la Hypermarket
  Asa ca cune a sanctionat pe cine?
  Nu cumva UE si-a tras-o singura?

  • Radu2 spune:

   I-auzi bre,si tarul PUTIN ara personal lotul din fata de la Kremlin si însămânțeza pe contorsionista!
   La multe succesuri!

  • bogdan spune:

   Ma tu esti prost rau ! Daca sanctiunile fac rau Europei oare de ce toate tarile Europei asa ranite cum sunt au crestere economica iar rusia lui putin cade rau in gaura in fiecare an ? ! Sa mai spunem ca nivelul de trai in rusia si asa era de 5-10 ori mai redus decat in Europa civilizate iar acum le tot scade nivelul de trai…si asta va continua atat timp cat vor fura din Donbas din Crimeea si vor calca in picioare legislatia mondiala -adica pana va ajunge putin la streang…

   • Nandy spune:

    Poate ca asa par lucrurile cand le vezi din acea insula a handicapatilor numita Romania care este ultima si cea mai inapoiata tara din UE.. In realitatea bine cunoscuta Europa cu exceptia Germaniei este in faliment total din cauza ca nu a iesit din creiza economica. Este adevarat ca Rusia are de suferit din cauza Razboiului Economic si Mediatic care se duce impotriva ei de catre SUA si sclavii ei din tarile NATO, dar cu toate acesta Rusia a avut totusi o crestere economica care va fi mai mare anul acesta pentru ca au crescut comenzile de armament rus si de centrale nucleare .
    Asa ca mai bine teßai preocupa de saracia generalizata din Romania in care tinerii ies gata ratati de pe bancile scolii fara sa aibe nicio sansa sa isi faca o situatie pe care sa.si bazeze viitorul, si sa aculti proverbul din stramosi, si anume acela cu „Cainele moare de drum lung si prostul de grija altora!”

 8. Catun spune:

  Rusii tot sustin ca ucrainenii ii iubesc por siempre, iar americanii au dat lovitura de stat. Dovezi fizice ale implicarii serviciilor rusesti in Maidan am vazut, dar nu am vazut nicio dovada cu privire la implicarea occidentalilor. Am auzit doar teorii conspiranoice promovate de propaganda de stat a Rusiei.

  • Nandy spune:

   Poate ai vazut, dar se pare ca esti prea prost ca sa intelegi ce ai vazut!
   Uite aici ca sa vezi si sa intelegi ..macar titlul daca nu si restul

   • Catun spune:

    Mai Nandy, cat de destept trebuie sa fii ca sa te bazezi pe asemenea argument de mai sus ca sa crezi prostiile pe care le debitezi?
    Faci doar propaganda cu „minciuni necesare” dupa cum te recomandai. La tine minciuna este necesara, altfel nu ai ce pune pe masa. Lasa-ma sa fiu „prost” ca sa ma ghideze logica nu stomacul.

  • Nandy spune:

   Pai nu aveai cum sa auzi pentru ca occidentalii nu au fost inca implicati (pe fata ca incerscau si ei sa-l puna presedinte pe Klitshko) locitura de stat au dat-o FASCISTII ucraineini platiti cu bani din SUA. Daca vrei dovezi cauta pe YouTube pentru ca vei gasi cu miile!

   • bogdan spune:

    Singurele dovezi sunt propaganda mincinoasa a kremlinului ! Si toata lumea stie asta ! Chiar si China ! De partea voastra nu este decat Coreea de Nord si Syria ambele sunt paria lumii…

    • Nandy spune:

     Poate ca asa par lucrurile cand le vezi din acea insula a handicapatilor numita Romania care este ultima si cea mai inapoiata tara din UE.. In realitatea bine cunoscuta Europa cu exceptia Germaniei este in faliment total din cauza ca nu a iesit din creiza economica. Este adevarat ca Rusia are de suferit din cauza Razboiului Economic si Mediatic care se duce impotriva ei de catre SUA si sclavii ei din tarile NATO, dar cu toate acesta Rusia a avut totusi o crestere economica care va fi mai mare anul acesta pentru ca au crescut comenzile de armament rus si de centrale nucleare .
     Asa ca mai bine te-ai preocupa de saracia generalizata din Romania in care tinerii ies gata ratati de pe bancile scolii fara sa aibe nicio sansa sa isi faca o situatie pe care sa.si bazeze viitorul, si sa aculti proverbul din stramosi, si anume acela cu „Cainele moare de drum lung si prostul de grija altora!”

     • bogdan spune:

      Da ai dreptate ca rusia a avut crestere economica doar ca negativa…si asa va fi si in anii urmatori…

 9. bogdan spune:

  Si incet incet rusia se duce pe tobogan la vale…intr un an se vor termina rezervele valutare de urgenta ale lui putinel cu care mai tine foametea in frau si sa vezi atunci revolutie ! Va avea soarta tzarului si a lui gaddafi…rusii cand se apuca de revolutii iese ceva Harasho…

  • Nandy spune:

   Da da! Asta in capetele voastre pline cu basini de la basescu! Rusia nu se va putea duce in jos doar asa ca doriti voi asta, pentru ca tocmai s-a logodit cu China, si astfel ambele se apara reciproc impotriva prostilor din care faci si tu parte, si se dezvolta impreuna cu tehnologie avansata chinezeasca si resursele imense ale Rusiei, asa ca tu vei fi doar un sclav dintr-o colonie americana, care vei fi avansat la rangul de carne de tun de proasta calitate!

   • bogdan spune:

    Prostane ! Nu stiu ce fel de sclav sunt eu care traiesc bine merg unde vreau in lumea civilizata si pot spune ce vreau ! Prefer aceasta sclavie decat „libertatea” din tara voastra in care pot sa-l aleg liber pe complexatul-dezaxat de putin sa privesc la ostankino si sa citesc komsomolskaya pravda…si bineinteles am dreptul sa fiu impuscat precum Nemtov , impuscat precum Politkovskaia sau otravit cu poloniu precum Litvinenko daca nu s de acord cu putinel ! Asta e doar o mica parte din crimele din tara „libertatii” tale…Sunteti o tara de criminali si imbecili ! Romanii stiu bine asta din istorie si de asta nu va vom iubi niciodata…

    • Nandy spune:

     Foarte interesant punctul tau de vedere, pacat ca este punctul de vedere a unui ratat din ultima si cea mai inapoiata tara din UE, asa ca trebuie inteleasa si tratata ca atare. Mai asteapta tu nitel ca „Marea Democratie Mondiala” tocmai ce ti-a pregatit o surpriza placuta, si anume aceea ca veti primi inapoi Basarabia dupe ce o sa invingeti intr-un razboi Rusia unita cu China.
     Ia uite ce zice nasul tau de la Beshignton:

     http://argumentul.ro/avertismentul-care-vizeaza-direct-romania-moldova-pregatiti-va-de-razboi/

     Dar la cat sunteti voi de feti frumosi si greuceni, Rusia si China sunt un nimic pentru niste super grozavi ca voi, pacat ca Romania se va uni cu Basarabia atunci cand nu vor mai exista romani ci zona va fi populata cu chinezi

     • bogdan spune:

      Mai tu esti mai prost decat prevede legea…(chiar si cea rusa!)
      ps -O fi Romania printre ultimele in UE dar in acelasi timp este cu secole inaintea rusiei…mai prostane voi sunteti o tara de imbecili care au bombe nucleare …asta este nivelul vostru real…sunteti asa de inapoiati ca inca mai fabricati televizoare cu lampi in 3 fabrici din mareata voastra rusie si mai aveti pe strazi autobuze de pe vremea llui stalin-mareata rusie …o tara de rahat si un pericol pt lumea civilizata…vai mama vostra va mai trebuie cateva sute de ani pt a avea si voi civilizatie si democratie…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top