Mai mult de jumătate din angajați misiunii permanente a Rusiei la NATO sunt spioni, a declarat pentru Kommersant o sursă într-una din misiunile aliaților, comentând cu privire la știrea privind decizia NATO de a reduce la jumatate numărul de angajați ai reprezentantei permanente a Rusiei in cadrul Aliantei.
„Încă de anul trecut oficialii NATO au fost avertizati ca din cei 71 de delegați ai misiunii ruse in cadrul Alientei, 38 sunt spioni…Ni s-a spus să reducem la minimum comunicarea cu reprezentanții Federației Ruse, iar daca aceasta comunicare nu a putut fi evitata, sa fie raportata superiorilor”, – a explicat sursa publicatiei.
Oficial, în notificarea deciziei NATO de reducere a personalului misiunii ruse se spune ca „aceasta este o decizie pur administrativă, legată de viitoarea relocarea a sediului NATO într-o nouă clădire la Bruxelles”.
NATO cere ca reducerea personalului rus sa se produca în cel mult 90 de zile. Șeful misiunii permanente poate decide cine ramâne şi cine pleaca.
Ministerul de Externe al Rusiei a condamnat între timp decizia NATO. „Este o decizie ciudata. Miroase a spirit de Război Rece” – a declarat adjunctul ministrului de externe Alexei Meşkov, potrivit Interfax.
În aprilie 2014, Alianța a suspendat cooperarea militară și civilă cu Rusia, din cauza evenimentelor din Ucraina, iar până la sfârșitul anului trecut, numărul personalului misiunii permanente a Rusiei la Alianță a fost redus de la 70 la peste 50 de persoane. Chiar si asa, delegația Federației Ruse a rămas mai numeroasă decât a unor țări membre NATO.
Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.