Putin fitnessVorbind luni la conferința ONU privind schimbările climatice, președintele rus Vladimir Putin s-a situat brusc într-un cu totul nou rol – celde lider în lupta împotriva încălzirii globale, campion al ecologiștilor din lume, scrie The Daily Beast.

Publicatia se intreaba ce l-a făcut pe Putin sa schimbe radical poziția sa?

Acum o lună, politologul rus Stanislav Belkovski cita din Putin: „nu există nicio încălzire globală, toate acestea sunt o conspiratie si înșelăciune concepute pentru a ține pe loc dezvoltarea industrială a mai multor țări, inclusiv a Rusiei”. În același articol al Reuters, Putin spunea, în 2003, că încălzirea cu 2-3 grade nu va afecta țările nordice, Rusia fiind una dintre acestea.

De ce luni Putin și-a schimbat brusc poziția? „În trecut, lipsa de încredere a lui Putin în schimbările climatice a fost evident din cauza convingerii sale că cererile de reducere a emisiilor de gaze de seră sunt un atac asupra economiilor producătoare de petrol”, – scrie publicatia. Astăzi a devenit clar că prețurile ridicate ale petrolului nu se mai întrezăresc în viitorul apropiat și apartenența la elita producatorilor de petrol mondiali nu justifică speranțele.

„Adăugați la asta izolarea politică tot mai accentuată a Rusiei pe scena mondială. Când mulți oameni cred că esti candidatul perfect pentru titlul de „Țară care probabil va dezlantui al treilea razboi mondial” si veti vedea ca nu este atât de ușor sa câștigi simpatie în străinătate. În acest context, retorica ecologica a lui Putin este o revenire la momentele când Uniunea Sovietică se punea în fruntea tuturor campaniilor cu obiective nobile, cum ar fi lupta pentru pace în lume, ca sa se laude apoi cu poziția sa în fruntea „întregii omeniri progresiste” – conchide articolul.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Votează: Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (3 voturi, media: 5,00 din 5)
Încarc...

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top