patrusevSUA au fost adevărații inițiatori ai loviturii de stat din Ucraina, cheltuielile Washingtonului fiind de 5 miliarde de dolari, a declarat președintele Consiliului de Securitate al Federației Ruse – Nikolai Patruşev, într-un interviu pentru „Kommersant”.

Patrusev este unul dintre candidatii „nominalizati” care ar putea aranja rasturnarea de la putere a lui Vladimir Putin, potrivit unei analize Stratfor din luna martie 2015, iar modul de gandire al acestuia ne dezvaluie sansele Rusiei la un nou curs dupa plecarea lui Putin.

Președintele Consiliului de Securitate al Federației Ruse crede ca „schimbarea de putere (în Ucraina) a devenit un impuls pentru evenimentele care au avut loc ulterior. Kerry are o subalterna – Nuland – care s-a exprimat ca 5 miliarde de dolari au fost cheltuiti de Statele Unite pentru asigurarea organizarii acestor evenimente”- a spus el.

Cititorul ar putea intelege ca SUA au platit 5 miliarde pentru revolta populara din piata „EuroMaidan” din centrul Kievului. In realitate, la fel ca seful sau actual Vladimir Putin, Patrusev nu se jeneaza sa manipuleze si deformeze declaratii pentru justificarea actiunii agresive a Rusiei.

Astfel, Patruşev citeaza o declaratie a asistentul secretarului de stat pentru Europa, Victoria Nuland, din decembrie 2013. Atunci ea a spus că: De la declararea independenței Ucrainei în 1991, Statele Unite ale Americii au sprijinit ucrainenii în dezvoltarea instituțiilor democratice și a competențelor în promovarea societății civile si a unei bune guvernanţe tot ce este necesar pentru a atinge obiectivele europene ale Ucrainei. Am investit mai mult de 5 miliarde de dolari pentru a ajuta Ucraina sa atinga aceste obiective și altele„, ar fi afirmat Nuland.

Astfel, pentru posibilul inlocuitor al lui Puitn, „este clar că proiectul pentru destabilizarea țării (Ucrainei) este o încercare de a crea un instrument pentru slăbirea Rusiei”. „În același timp, acesta rezolva problema păstrării in „lesa scurta” a ţarilor UE, carora, de multe ori, le sunt impuse sancțiunile si abordarile anti-ruse, fără a lua în considerare interesele lor nationale”, – a declarat secretarul Consiliului de Securitate.Ianukovici

Patrusev mai crede că Viktor Ianukovici a fost rasturnat pentru ca nu a fost pe placul SUA.

„A fost greseala lor politică – a spus el. Dacă ar fi așteptat, ar fi fost capabili să puna oamenii potriviți -… legal, dar ei au inițiat o lovitură de stat. Daca nu ar fi fost lovitura de stat, nu ar fi existat nici evenimentele din Crimeea și estul Ucrainei”.

Secretarul apararii din Rusia a subliniat faptul că Ianukovici a amânat semnarea acordului de asociere cu Uniunea Europeană nu din cauza presiunilor Moscovei. „El si-a dat seama că nu a patruns esența documentului și nu știa care vor fi consecintele punerii sal ein aplicare. Ucraina este parte a zonei de comerț liber a CSI, și lui Ianukovici pur și simplu i s-au explicat consecințele unui astfel de pas. El nu le-a luat in considerare înainte, și a decis să ia o pauză pentru a rezolva aceste probleme”, – a mai spus Patrusev.

Potrivit acestuia, Rusia nu are nicio vina pentru evoluțiile din Ucraina si ca multa lume confunda cauza cu efectul: „Vântul suflă pentru ca se leagana codrul”, a tras concluzia Patruşev.

Americanii îs de vină

Dupa Patrusev, „americanii (…) ar dori să stie ca Rusia nu exista ca țară. „Washington spune ca apara „integritatea si suveranitatea Ucrainei”, în fapt, conducerea americană submineaza „interesele Rusiei”, afirma politicianul.

Patrusev a declarat că Statele Unite sunt „invidioase pe bogatiile Rusiei”. Potrivit secretarului Consiliului de Securitate, „americanii cred că le-am obtinut ilegal și nedrept, pentru că, potrivit lor, noi nu le folosim in modul corect”.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Încarc...

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top